Служен парастос за 37 погинулих бораца и шест цивила у Горњој Црквини код Шамцa

У Горњој Црквини код Шамца данас је код централног Спомен-обиљежја служен парастос за 37 припадника Војске Републике Српске и шест цивилних жртава са овог подручја погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

„Преображење 1992. године био тежак дан за цијелу општину. Они су се борили за опстанак на својој земљи и створили свима нама бољу и љепшу будућност“, рекао је предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић.

Он је додао да се на данашњи дан 1992. године догодио најжешћи напад на линију одбране Друге посавске бригаде Војске Српске, када је погинуло 10 бораца.

„Они су стали на браник Црквине, општине и Републике Српске. Ово је један од најтужнијих дана за Црквину и општину Шамац и не смијемо заборавити ове јунаке, али ни друге борце Војске Републике Српске који су животе дали за Српску“, истакао је Зорановић.

Представници локалне заједнице, породице погинулих бораца, мјесне Борачке организације, те мјесних заједница Доња и Горња Црквина, Крушково Поље и Писари положили су вијенце на Спомен-обиљежје, а вијенац је положен и на споменик жртвама из Народно ослободилачког рата.

Преузето са: СРНА

 

Нема коментара

Напишите коментар