Служен парастос за породицу Исаиловић

На Тргу младих у Брчком служен је парастос, прислужене свијеће и положено цвијеће поводом обиљежавања 27 година од страдања четири члана породице Исаиловић усљед гранатирања овог града које је извршено са положаја муслиманско-хрватских јединица.

Тог дана страдали су шездесетдвогодишњи Божо, његова двадесетседмогодишња снаха Свјетлана, која је била у осмом мјесецу трудноће, и трогодишња унука Божана, док је Божов син преживио јер стицајем околности није био у стану, али је касније преминуо од туге.

Комшија и пријатељ Исаиловића Обрен Марковић рекао је да се одлично сјећа тог дана, који се, истакао је, не смије никада заборавити и подсјетио да се 10. маја 1994. године у Дому културе одржавала сједница Скупштине Републике Српске, те да су са положаја муслиманско-хрватских јединица, од раних јутарњих до касних послијеподневних часова, неселективно гађани циљеви по Брчком.

„Циљ је био да се уништи Скупштина Републике Српске. Неколико пута смо тражили да се покрене поступак и подносили захтјев да се за овај злочин одговара. Међутим, до данас нисмо добили одговор“, изјавио је Марковић новинарима.

Предсједник Удружења породица погинулих бораца из Брчког Јован Пудић навео је да су безуспјешни били и захтјеви Удружења за постављање спомен-плоче на мјесто погибије Исаиловића.

„Добили смо индиректно одговор да се тражи подизање неког споменика и бошњачкој страни и због тога нама не дозвољавају“, нагласио је Пудић.

Парастосу за породицу Исаиловић присуствовали су родбина и пријатељи породице, као и представници Срба у извршној и законодавној власти дистрикта.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар