Служен помен војводи Недељку Видаковићу

У Tребињу је данас код споменика команданту Бобанске чете Недељку Видаковићу служен помен, чиме је обиљежено 27 година од његове погибије.

Цвијеће су код споменика положиле делегације Бобанске чете, Града Tребиња, коју је предводио предсједник градске Скупштине Драгослав Бањак, Борачке организације, Гусларског друштва „Војвода Недељко Видаковић“ и Основне школе „Вук Караџић“.

Драган Ристић Бели, који је након Видаковића преузео команду над Бобанском четом, рекао је да се никада неће заборавити погибија војводе Видаковића и његових сабораца Драгана Слијепчевића, Љубише Поповића који су страдали од исте гранате 1994. године на Борцима код Коњица, као и најмлађег припадника ове јединице Александра Маслеше који је од посљедица рањавања преминуо у јануару 1995. године.

„Једина команда војводе Недељка Видаковића била је – за мном“, рекао је Ристић.

Предсједник Скупштине Борачке организације града Tребиња Дејан Бодирога рекао је да се на данашњи дан присјећају погинулих бораца Бобанске чете али и свих бораца који су страдали за Републику Српску.

Војвода Видаковић је за своје заслуге одликован Орденом Милоша Обилића Републике Српске.

Споменик Видаковићу подигнут је 2014. године, а његови саборци подигли су код села Рапти споменик свим погинулим борцима Бобанске чете.

Бобанска чета бројала је око 120 припадника, а током одбрамбено-отаџбинског рата погинула су њена 23 припадника.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар