АКТУЕЛНО:

Сребреница: Поднесен захтјев за уклањање бошњачке спомен-плоче

Борачка и Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице данас су на општински протокол предале захтјев за уклањање спомен-плоче коју су 21. августа представници бошњачких удружења проистеклих из рата поставили на некадашњу зграду полицијске станице у овом мјесту, рекао је Срни предсједник Организације погинулих и несталих Срба Бранимир Којић.

ојић је појаснио да је један разлог за подношење овог захтјева што је та спомен-плоча постављена нелегално, без одобрења надлежног општинског органа.

– Други разлог, према оцјени чланства српских борачких удружења, је што је текст на тој плочи увредљив за српски народ и неистинит – каже Којић.

Он је истакао да је наприхватљива неистинита тврдња да су наводна убиства у том објекту починили „српски плаћеници из Србије“, како стоји у тексту на тој плочи, јер је то лаж смишљена ради вријеђања српског народа и оптужби на рачун Србије, коју на сваки начин бошњачка удружења желе окривити као да је била страна у ратном сукобу у БиХ, што је неистина.

– Уколико се та плоча не уклони, та лаж ће остати као истина која ће бити представљана посјетиоцима Сребренице и будућим покољењима и зато тражимо њено уклањање – изнио је Којић став српских удружења из Сребренице проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

Преузето са: РТРС

 

Нема коментара

Напишите коментар