„Српска кућа“ у Подгорици: Без јединства нема слободе

Из „Српске куће“ у Подгорици саопштено је поводом 15. септембра – Дана српског јединства, слободе и националне заставе, да без јединства нема слободе и да се не смију окретати леђа онима који су се кроз вијекове доказали као искрени пријатељи.

У саопштењу се истиче да треба пружити снажну подршку Србији и њеном руководству у борби за очување државног интегритета и цјеловитости и Косова и Метохије као духовне и националне колијевке свих Срба.

– Кроз своју дугу и бурну историју, српски род је из најтежих искушења налазио излаз само онда када су слога и народно јединство надвладавали личне и државничке сујете, када су се братске руке хватале у јединствно и нераскидиво коло љубави и заједништва – наводи се у саопштењу „Српске куће“.

Из „Српске куће“ су упутили честитку поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе пожељевши да се српска тробојка поносно вије кроз све дане и године.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, на дан када је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар