Српска листа: Бар двојица Срба убијени пошто су се предали, тражићемо истрагу

Српска листа изразила је данас, у име читавог српског народа са Косова, најдубље саучешће породицама погинулих Срба и косовског полицајца Албанца у јучерашњем трагичном догађају у селу Бањска и најављује да ће тражити истрагу јер је бар двојица Срба хладнокрвно убијено после предаје.

Из Српске листе поручују да ће тражити истрагу због убиства бар двојице Срба који су, како истичу, хладнокрвно убијени, иако су се предали.

„Питамо међународну заједницу зашто Еулекс није учествовао у операцији, већ само Куртијева полиција? Позивамо све на мир и суздржаност, јер је потребно да се на наше улице што пре врати мир и у том смислу нам треба, најхитније, да се Кфор и Еулекс распореде на северу и спрече даљу ескалацију ситуације и политичку злоупотребу овог трагичног догађаја“, наводе из Српске листе.

Напомињу и да дуже од годину дана упозоравају да режим у Приштини врши притисак на Србе и да свакога дана ескалира ситуацију и провокацијама изазива реакцију народа.

„Небројено пута смо тражили од Кфора да постави своје снаге и превентивно делује, тражили од међународне заједнице да обузда Куртија, увек позивали на мир… али узалуд. Нажалост десило се оно што је Курти прижељкивао“, закључује се у саопштењу Српске листе.

sputnikportal.rs
Преузето са: ИСКРА
Фото:Тзв. косовски полицајци у селу Бањска (© AP Photo / Visar Kryeziu)
Нема коментара

Напишите коментар