Српска заједница чува сећање на Милоша Војновића

На вуковарском градском гробљу у понедељак 25. октобра одржан је парастос првом председнику Заједничког већа општина Милошу Војновићу.

Парастосом и полагањем венаца 25. октобра уз присуство чланова најуже породице, пријатеља и поштовалаца обележена је деветнаеста годишњица смрти првог председника Заједничког већа општина и једног од оснивача и потпредседника Самосталне демократске српске странке Милоша Војновића. Након парастоса којег је служио први вуковарски парох Саша Кузмановић председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић обратио се присутнима.

– Окупили смо се данас да се присетимо нашег првог председника Заједничког већа општина, човека који је у оним мрачним временима био један од светионика наше заједнице. Нашој заједници је дао оно што је највредније, свој живот, јер начин на који је радио, доследно и до краја, због чега и његова породица трпи, вредан је сећања. Треба да се сећамо људи који су значајни у нашој заједници, поготово млађе генерације треба да знају ко је био и шта је радио Милош Војновић. Светло које је тада сијало у мраку и данас треба да гори у нама и треба да знамо одакле смо кренули и куда смо пошли. Нека му је вечна слава и хвала – рекао је Дракулић.

Присутнима се обратио и Небојша Војновић, син покојног Милоша.

– Велика част је што се сваке године окупљамо на овај дан, хвала Вам у име моје породице и мене. Кажу да време лечи све. Не лечи, човек само научи да живи са тим губитком, али докле год ми држимо сећање на Милоша и он са нама живи.

Милош Војновић рођен је у Глини 1952. године, а од 1961. године живео је у Вуковару. За председника Заједничког већа општина изабран је 1997. године и на тој функцији остао је до 2001. године. Преминуо је 25. октобра 2002. године након хајке која је на њега подигнута у хрватској јавности у тренутку када је хтео да се повуче из политике и врати се послу судије.

Извор: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар