„Стара Гарда – Шарени мост“ побједници 14. КУП-а „Банија“

У организацији Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније, у недељу 26. јуна 2022. године одржан је четрнаести по реду традиционални турнир у малом фудбалу под називом КУП „Банија“. На теренима ОШ „Станко Марић“ у Угриновцима учествовало је укупно 14 екипа, 8 у категорији сениора и 6 у категорији ветерана.

Сениорску конкуренцију чиниле су екипе Трицом, Банија Суботица, Двор на Уни, Дачо Шаш, Оли, Владо Рудовци, Стара Гарда – Шарени мост и Уторком у 8, док су ветеране чиниле екипе Кендy Костајница, Крајишник, Дачо Шаш, Синђелић, Двор на Уни и Енерго Додош.

Након разигравања по групама треће мјесто у категорији сениора припало је екипи Трицом, док су у финалу играли Оли и Стара Гарда. Након узбудљивог финала прво мјесто на овом престижном крајишком турниру припало је екипи Стара Гарда – Шарени мост.

Пехар за Стару гарду – Шарени мост уручио је предсједник ЗУ Банијаца Мирослав Ковјанић

Ништа неизвјесније није било ни у конкуренцији ветерана гдје је треће мјесто припало екипи Двор на Уни из Бусија, друго мјесто Синђелић из Угриноваца, а освајачи КУП-а „Банија“ за 2022. годину припало је екипи Кендy Костајница.

Пехар за Кендy уручио је представник ГО Земун Бошко Радовановић

Предсједник Завичајног удружења Банијаца, Мирослав Ковјанић поздравио је све присутне и захвалио се свим учесницима и гостима турнира, а посебно Бошку Радовановићу представнику Градске општине Земун и Радмили Маричић, директорки ОШ „Станко Марић“ на дугогодишњој сарадњи и помоћи.

„Желим да се захвалим и мојим колегама из Управног одбора који су све ове године вриједно радили и организацију турнира изнијели на својим плећима.“ – рекао је Ковјанић.

Ковјанић је пренио и поздраве прослављеног фудбалера Црвене Звезде, Цвијетина Благојевића који је, клупским обавезама, био спријечен да присуствује турниру.

Далибор Јелић,представник организационог одбора и члан УО удружења Банијаца, прогласио је најбоље појединце турнира.

За најбољег голмана у категорији сениора проглашен је Агић Вељко из екипе Старе Гарде – Шарени мост.

Агић Вељко

За најбољег голмана у категорији ветерана проглашен је Горан Пејаковић из Синђелића.

Горан Пејаковић

За најбољег стрелца у категорији сениора проглашен је Далибор Котараш из екипе Банија Суботица.

За најбољег стрелца у категорији ветерана проглашен је Далибор Алексић из екипе Синђелића.

Најбољи играч у категорији сениора био је Милорад Бојић из Старе Гарде док је у конкуренцији ветерана то био Момчило Пајагић из екипе Кендy Костајница.

У знак захвалности, плакета је уручена донатору, компанији ЛТД Крома коју је умјесто њих примио члан Завичајног удружења Милан Муждека.

Након турнира организатори су у сарадњи са Драганом Живковићем припремили вечеру за побједничке екипе, па је послије додијељених пехара дружење настављено у печењари „Двор на Уни“ на Бусијама.

Фотографије са турнира погледајте у нашој ФОТОГАЛЕРИЈИ

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар