„Све нам је уништено, продао сам 9 крава испод цијене, не знам како даље…”

Репортерка Н1 телевизије Вања Краниц обишла је и снијегом заметено село Лушчани крај Петриње гдје је разговарала с мјештанином чија кућа такођер има црвену наљепницу.

“Рекли су да је кућа за рушење, нема од ње ништа”, рекао је господин Милан којег је наша репортерка ондје затекла. Он је остао уз своју неупотребљиву кућу јер је добио контејнер.

“Имамо контејнер, добили смо, гријемо се на струју, није то то. У прихватни центар не могу, ту имам свиња и оваца, три јунице, не могу од куће. Девет крава сам продао, испод цијене, немам их гдје држати. Све ми је уништено, продавао сам млијеко Виндији, од тога сам живио. Министарство је обећавало, али нитко није долазио, нисам могао чекати, нисам могао мусти краве, а оне ће се тако разбољети. Ветеринар ми је савјетовао. Оне иду за мном и блеје и само што не кажу: „Дај ме помузи.“ Катастрофа, не дај Боже да се догоди никоме”, рекао нам је господин Милан којем сад проблем представља и свакодневна хигијена:

“Да нам је направити кућицу, купатило, немаш се гдје опрати.”

Он је разоран потрес с мамом и супругом доживио у кући: “Мама и жена су биле у кући за потреса, срећа да дека није пала, извлачио сам их. Било би најбоље да нас је покопало.”

Није сигуран може ли вјеровати држави: “Обећала је држава помоћ, не знам хоће ли бити што од тога. Тко ће издржати зиму, треба чекати прољеће. Пуно је порушених кућа, не може се то на брзину. Долазе волонтери ако треба помоћи, да се очисти, прекрије. Код мене се нема што прекрити јер је све уништено. Пропадају и бале. Три јунице имам које ћу продати, немам их гдје држати. Рекли су да ће доћи из пољопривредног одвоза, за Гавриловић, не знам хоће ли доћи.”

И пред Миланом је, као и пред многима другима, неизвјесна будућност: “Не знам како даље. Не размишљам више како сам размишљао. Мозак је стао.”

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар