Свеће на првом стадиону Синише Михајловића у Борову насељу

Код стадиона некадашњег Фудбалског клуба Борово вечерас се окупило десетак мештана како би одали почаст Синиши Михајловићу.

У болници у Риму данас је у 54. години умро легендарни фудбалер Синиша Михајловић. Док се од Михајловића опрашта читава спортска планета и у његовом родном Борову насељу вечерас се окупило десетак грађана који су запалили свеће и присетили се вероватно најбољег спортисте којег је вуковарски крај икада дао. Људи су се спонтано окупили испред стадиона у Борову насељу где је Миха поникао у локалном клубу Борово.

Као дете из радничке породице Синиша Михајловић постао је професионалац у Борову 1986. године, а две године касније отишао је новосадску Војводину са којом је постао првак Југославије. Са Црвеном звездом постао је европски и светски шампион пре него што је каријеру наставио у Италији у којој је оставио неизбрисив траг у дресовима Роме, Сампдорије, Лација и Интера. За репрезентацију СР Југославије одиграо је 63 утакмице и постигао десет голова, наступивши и на Светском првенству 1998. те Европском првенству две године касније.

Као тренер је седео на клупи бројних италијанских клубова међу којима су били Сампдорија, Фиорентина и Милан. Од 2012. до 2013. године био је и селектор Србије. У јулу 2019. Синиша Михајловић је јавности обзнанио да болује од акутне леукемије, а последње три године провео је на клупи Болоње да би пре неколико месеци дао отказ због погоршане здравствене ситуације.

Борово као фудбалски клуб данас више не постоји, а на овом стадиону своје утакмице игра локални друголигаш Вуковар 1991. У Борову насељу је данас у поподневним часовима три пута зазвонила и православна Црква Светог Стефана Дечанског.

Извор: срби.HR

Коментари
  • Велики човек и фудбалер!
    За време бомбардовања Србије 1999. године од стране НАТО Алијансе, у току ваздушне опасности, са својим братом чамцем прелазио реку Дунав, да обиђе своју породицу, јер су били срушени сви Новосадски мостови.
    И тим делом, показао да је храбар и добар човек.
    Почивај у миру Божијем!

    субота, 17. децембар 2022.

Напишите коментар