Традиционално Кљајићево је прославило сеоску славу Велику Госпојину

Традиционално Кљајићево је прославило сеоску славу Велику Госпојину. Славило се три дана, а програм је почео у петак 26. августа представом и забавом за дјецу уз Жељка Весељка и Вилиног коњица.

УГ Рубац је традиционално организовало такмичење у кувању паленте испред цркве у центру села. Прво мјесто освојила је Душанка хајдин, друго Даница Шушиловић, а треће Мира Гвојић. Вриједне жене овог удружења су направиле штрудле и крофне, па су се присутни могли и осладити њиховим специјалитетима.

Након такмичења у кувању паленте у центру села је одржано и такмичење у кувању рибљег паприкаша.  Најбољи паприкаш је скувала екипа Фокс на челу са Зораном Кљајићем, друго мјесто је освојила екипа Регата, на челу са Бранком Јурасом, а треће екипа Шаран са Гораном Јерковићем. Након проглашења побједника на великој бини је наступио тамбурашки састав Ђувегије.

Сљедећи дан на саму Велику Госпојину, 28. 8. одржана је света литургија у цркви Успенија пресвете Богородице. Литургијом је началствовао парох Бранислав Спасојев. Славски колач је освећен у послијеподневној литургији којом је началствовао јермонах Павле Пајић уз саслужење Бранислава Спасојева. Овогодишњи кум славе је Рајко Борић са породицом.

На стадиону ФК Кордун одиграно је редовно коло, између домаћина ФК Кордун и ФК Жак. Домаћини су побиједили са 1:0. Након тога је одиграна утакмица између ветерана домаћина ФК Кордун и НК Петрове горе. Завичајни клуб Кордунаша  је организовао окупљање играча Петрове горе, а са њима су у Кљајићево дошли и предсједник Слободан Шарац, секретар Миле Новаковић, док су члан УО ЗКК Дарко Пругинић и потпредсједник Душко Дејановић играли за Петрову гору.

ФК КОРДУН Жељко Кресојевић, Дејан Кршић, Милан Драгојевић, Далибор Варга, Предраг Илић, Александар Радуловић, Драган Медојевић, Милан Живковић, Томислав Видовић, Немања Станојевић, Веско Раичевић, Војислав Чешњовар, Славиша Марковић, Благоје Цвјетичанин и Дарко Карас

НК ПЕТРОВА ГОРА Бојан Трбојевић, Мирослав Митић, Душко Дејановић, Игор Дудуковић, Дарко Пругинић, Жељко Маћешић, Александар Козлина, Драган Карталија, Нина Вучинић, Рајко Шарић, Слободан Сикирица, Мирослав Миливојевић, Мирослав Макарун, Александар Еремић, Дејан Комадина, Немања Каран и Раде Кљуковница.

Екипа Петрове горе је побиједила 2:0, а голове је дао Александар Козлина. Тренер НК Петрове горе био је Мирко Буњевчевић. Након утакмице организована је вечера за све госте.

За присутне је посебно био интересантан дефиле коњских запрега. Док су чланице УГ Рубац и други дан дијелила домаће колаче.

Ученици ОШ Никола Тесла наступали су на централној бини на којој је одржан и културно-умјетнички програм. Наступали су КУД Ђурђевак из Кљајићева, ФА Сплет из Новог Сада, КУД Царза Апатин, КУД Марија Бурсаћ Банатско Велико Село.

Као финале вечери је концерт Сање Ђорђевић.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

 

Нема коментара

Напишите коментар