Трифковић: Публициста из Црне Горе позива на истребљење више од половине народа у тој земљи

Историчар и публициста Срђа Трифковић каже да Михаило Радојичић Шок отворено призива утирање трага преко половине свих тренутно живих житеља Црне Горе, свих узраста и оба пола, само да му Црна Гора буде од „издајника“ чиста.

– Замислите једног самодекларисаног Европејца, у ма којој земљи, који прижељкује физичку ликвидацију више од половине својих суграђана уколико нису исте националности као и он. Замислите да та његова морбидна маштања притом буду објављена у једном од три водећа дневна листа у тој земљи, без ограде уредништва да аутор износи само свој лични став. Уистину, тако нешто тешко је замисливо. Чак ни Робеспјер, Лењин, Стаљин, Броз, Бокаса, династија Ким и остали зликовци модерне епохе нису ишли тако далеко – жртве њиховог терора на крају су се ипак мериле „само“ једноцифреним процентима. Најближи је био Пол Пот, чији је комунистички режим Црвених Кмера побио преко два милиона Камбоџанаца од око седам и по милиона колико их је било прије тог крвавог пира. Да Радоичићу нечастиви понуди магично дугме чијим би притиском он такав исход истог часа постигао, не треба сумњати да се ни секунде не би колебао, већ би га сладострасно притиснуо – казао је Трифковић за ало.рс.

Он је подсјетио и на стару народну изреку која каже да „кад Бог хоће да кога казни, прво му узме памет“.

Подсјећамо, публициста Михаило Радојичић Шок позвао је у свом тексту за „Побједу“ на истребљење толико људи у Црној Гори да би попис спао на испод 300.000 становника.

Нема коментара

Напишите коментар