У Куманову одржан седми годишњи концерт КУД Српски вез

Поводом 7 година радa и постојања КУД Српски вез је јуче (23.09.) одржао седми годишњи концерт. Концерт је пригодним поздравом присутнима отворио предсједник К.У.Д. “Српски вез” Далибор Китановић. Због тренутне пандемије Корона вируса, концерт је одржан на отвореном, на игралишту код Соколанског дома. Сама организација је била према свим протоколима и препорукама здравствених власти.

На концерту наступили су све фоклорне групе друштва и то Дечији ансамбл, Омладински ансамбл и Први ансамбл, оркестар, етно група и певачка секција. Ово је био солистички концерта Куда са ботим програмом. Дјечији ансамбл је наступио са „Играма из Србије“, Омладински ансамбл са „Играма из понишавља“ „Играма из Црне траве“ а Први ансамбл са „Играма из Косовског поморавља“ и „Играма из Врања“. Етно група и певачка секција представила се ја 3 нумере и то „Прошета се Јовка Кумановка“ „Под горпм се шетало девојче“ „Густа ми магла паднала“.

Специјални гости били су представници Општине Куманово, Посланик у Скупштини Македоније Иван Стоилковић, представници амбасаде и Предсједница СЗМ Гордана Јовић Стојковска. Концерт је био посвећен палим херојима Кумановске битке и Соколског дома који ове године обиљежава 90 године од изградње, који је изградио и отворио Краљ Александар Карађорђевић. Годишњи Концерт је подржан од стране Канцеларије за дијаспору при Министарству Културе Републике Србије, Министарства Културе Републике Северне Македоније и Општине Куманово.

У Куманову, 23. септембар 2020. године

                                                                                                                        Далибор Китановић

Нема коментара

Напишите коментар