У Кусоњама одржан помен за око 500 Срба побијених 1942.

Данас је у Кусоњама код Пакраца одржана комеморација и помен за око 500 побијених Срба из Кусоња, Драговића и Чакловца и избјеглица са Козаре страдалих на данашњи дан 1942. Поклани народ је побацан у два бунара, а остали су спаљени полуживи у цркви.

Комеморацији су присуствовале и положиле вијенце делегације Владе, Амбасаде и Конзулата Републике Србије, ВСНМ-е Пожешко-славонске и Вировитичко-подравске жупаније, УАБА Пакрац-Липик и Града Пакраца.

Окупљенима су се обратили Никола Ивановић, замјеник градоначелнице Пакраца, Милан Козловић, предсједник ВСНМ-е Пакрац, Мирсада Поповић Дамјановић, градска вијећница СДСС-а, Мирјана Билопавловић, предсједница УАБА Пакрац-Липик и Иван Бошњак, државни секретар у Влади Републике Србије.

Након комеморације, окупљени су у колони кренули према два бунара гдје су одржани помени, а затим и литургија под служењем Епископа пакрачко-славонског г.Јована и свештенства.

Преузето са: Банија онлајн
Коментари
  • Ja ne mogu pronaci rijec kakvi su to Zivi stvorovi sto sebe nazivaju srbima a sijede u hrvatskom saboru i uzimaju od njih placu a Onda se pise o bunarima gdje je bacan narod. Ja bi jeo koprive ali na njiove jasle nebi ISO. Kad bi imali pupovac I kompanija malo u sebi ljudskog nebi sjedili u saboru

    уторак, 18. август 2020.

Напишите коментар