У Љубогошти освештано спомен-обиљежје погинулим борцима

У Љубогошти код Пала данас је освештано спомен-обиљежје и служен парастос за 17 погинулих бораца из тог мјеста који су дали живот за Републику Српску у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Пале Јасна Лазаревић Гавриловић захвалила је свима који су дошли на освештање споменика, напомињући да је иницијатива потекла од ове организације, уз подршку фирме „Станишић“ и локалне заједнице.

Ацо Станишић, оснивач фирме „Станишић“, истакао је да је овај споменик дар локалне заједницепаљанске Борачке организације и фирме„Станишић“.

– Споменик је настао из жеље да се погинулим борцима Љубогоште ода почаст – рекао је Станишић.

Он је додао да ће овај споменик чувати сјећање и подсјећати нове генерације да никада не смију да забораве хероје који су своје животе дали за Српску.

Станишић је закључио да злочини над српским народом никада не смију бити заборављени.

Свештеник Дејан Бакмаз истакао је да овај споменик треба да буде подсјетник на врлине, храброст, праштање и љубав.

Споменик је освештан у оквиру манифестације „Дани сјећања на јуни 1992. године“ коју Борачка организација општине Пале организује поводом 30 година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата.

Манифестиција ће се одржавати до Видовдана с циљем очувања сјећања на погинуле борце и жртве пале за слободу и Републику Српску.

Извор: Катера

Нема коментара

Напишите коментар