У Обудовцу код Шамца служен парастос за погинуле борце и цивилне жртве

У Обудовцу код Шамца данас је служен парастос за 44 погинула борца Војске Републике Српске и 33 цивилне жртве одбрамбено-отаџбинског рата из тог мјеста.У Обудовцу код Шамца данас је служен парастос за 44 погинула борца Војске Републике Српске и 33 цивилне жртве одбрамбено-отаџбинског рата из тог мјеста.

Помен за све оне са подручја мјесних заједница Обудовац и Обудовац који су дали живот за Републику Српску и слободну Посавину организује се традиционално након Митровдана.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да данас одају пошту страдалим и шаљу увијек јединствену поруку да ће млади знати да цијене њихову жртву.

Он је додао да општина Шамац чини све да помогне породицама погинулих бораца и борачких категорија и да ће ове године да издвоји већу суму новца за ову категорију становника, као и средстава за обнављање споменика погинулим борцима.

Милићевић каже да очекује помоћ Министарства рада и борачко инвалидске заштите када је ријеч о овим радовима.

Предсједник Борачке организације општине Шамац Радован Зорановић рекао је да погинули борци не смију бити заборављени и да су се окупили да поруче да без њихове жртве не би било Републике Српске.

„Наша обавеза је да сваке године овдје долазимо, сјећамо их се и одајемо пошту“, нагласио је Зорановић.

Коса Видаковић, мајка погинулог борца Синише Видаковића који је погинуо у 21. години, рекла је да је бол увијек иста, иако је прошло 29 година.

„Срце је рањено, увјек је тешко. Мој син је завршио средњу школу, отишао у армију у Краљево и вратио се на ратиште. Погинуо је у Tрамошници, а прије тога је био три пута рањаван“, навела је Видаковићева.

Цвијеће на спомен-обиљежје положиле су породице погинулих бораца, представници општинске и мјесне Борачке оранизације, мјесне заједнице и начелник општине.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар