У Српској 11 нових случајева; Укупно 114 заражених

У Републици Српској регистровано је 11 нових случајева вируса корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Тиме је укупан број заражених у Српској повећан на 114.

Истакао је да је данас тестирано 55 лица.

– Од нових 11 обољелих, укупно је седам жена, а четири мушкарца – навео је Шеранић.

Када је ријеч о овим лицима, 10 их је из Бањалуке и једна из Лакташа.

– Сва лица су из породичних кластера – рекао је Шеранић.

Навео је да су три лица у Универзитетском клиничком центру, а остала у кућној изолацији.

Према његовим ријечима, у овом турнусу рађена су и тестирања контаката које је имао љекар из УКЦ-а Републике Српске који је позитиван на вирус корона и сви налази су негативни.

Шеранић каже да је на инфектолошком одјељењу УКЦ-а једно лице прикључено на респиратор, једно је теже клиничке слике и 10 их је са средње тешком клиничком сликом.

– Под здравственим надзором у Републици Српској тренутно је 15.889 лица, од којих је 837 изашло из здравственог надзора. Када је ријеч о карантину у Градишци је тренутно 38 лица, од којих је девет из Републике Српске и 29 из Федерације БиХ /ФБиХ/. Договорено је да сваки дан лица из ФБиХ, у турнусима од по један час, буду спровођена у овај ентитет – рекао је Шеранић.

Он је рекао да су мјере које предузима Република Српска на сузбијању ширења корона вируса оцијењене дефанзивним од стране Свјетске здравствене организације и да Српска убудуће креће са офанзивним мјерама.

https://www.facebook.com/rtrs.vijesti/videos/563319354307079/

Вест преузета са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар