Устао сјевер и југ: Почеле литије за одбрану светиња – из Барица кроз снијег до Бијелог Поља; Велика литија од Улциња до Бара

Они су кренули јутрос у 7 часова до цркве св. Петра и Павла у Бијелом Пољу.

Мјештани села Барице, код Бијелог Поља, јутрос су, упркос снијегу и зими, отпочели молитвени ход у знак подршке Српској православној цркви ставши у одбрану својих светиња.

Они су кренули јутрос у 7 часова до цркве св. Петра и Павла у Бијелом Пољу.

Литија од Улциња до Бара: Не дамо светиње које славе Божије име!

Литија је јутрос кренула из Улциња до Бара, гдје ће се придружити на молебану и молитвеној шетњи која се организује у том граду.

Коректан гест улцињске полиције

Улцињска полиција је испратила сабрани народ до границе са Баром док барске полиције није било.

Како кажу учесници литије, улцињска полиција је била апсолутно коректна, чак су и старије људе који су заостајали много, превозили до чела колоне.

Подсјећамо, народ се сваког четвртка и недјеље окупља у посљедњих шест недјеља како би молебанима и мирним молитвеним шетњама изразио бунт због усвајања дискриминатосрског и антицивилизацијског Закона о слободи вјероисповијести.

Кренула литија до манастира Подластва

Преко три хиљаде вјерника у литији од которске раскрснице кренуло je пут манастира Подластва у Грбљу на молитвеном ходу дугом 15 км. Литију предводе отац Гојко Перовић и Момчило Кривокапић.

Литије кренуле и из села Калудре и Полица

Хиљаде Будвана на литији!

Код манастира Подластва спојиле су се литије из правца кружног тока и Будве. Ово је најмасовнији скуп у Боки од почетка протеста. Присуствује више хиљада вјерника.

Бијело Поље из недјеље у недјељу брани светиње: У имену Божијем је суд и правда!

Народ се у Бијелом Пољу сабира код цркве св. апостола Петра и Павла и дочекује вјерујући народ који је из више мјеста у околини Бијелог Поља отпочео молитвену шетњу до цркве у центру града на Лиму.

Двије хиљаде вјерника у литији на Жабљаку

Мурино брани светиње

На улицама су већ десетине хиљада грађана а подршка стиже и из градова у региону као и из цијелог свијета.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар