Усташе Линти пријете смрћу али он не одустаје од одласка у Шибеник на устоличење новог Владике далматинског у недјељу 1. октобра

Савез Срба из региона обавјештава јавност да су у последње вријеме учестале пријетње и хушкашки коментари упућени народном посланику Миодрагу Линти од стране проусташких портала и појединаца због његове јавне критике новог таласа усташизације Хрватске, лажне теорије о тзв. српској агресији, захтјева да Хрватска врати отету српску имовину, надокнади штету за уништену и опљачкану имовину и казни налогодавце и починиоце бројних злочина над Србима.


Проусташки портал Хрватски ослободилачки покрет објавио је пријетећи текст „Српски Бин Ладен Миодраг Линта слободно креће по Хрватској крај наше полиције“ у коме се Линта назива главним српским терористом и тражи од хрватске полиције да му се забрани улазак у Хрватску. У другом тексту “ Терорист Линта и Пуповац у српским медијима покренули нову хајку и пљачку Хрватске“ Линтина борба за поштовање људских и националних права Срба назива се великосрпским пројектом и лажно се оптужује да је након његове посјете кордунашком мјесту Војнић скинута хрватска застава са општинске зграде.

Савез Срба из региона наводи да је Линта у последње вријеме примио на свом профилу и у инбоксу на друштвеној мрежи Фејсбук низ изразито увредљивих и пријетећих порука. Неке од њих су обухватале и пријетње смрћу. Међу онима који је највише био јасан у пријетњама је извјесни Јурица Тудоровић који је Линти поручио:

„Kakve ono gadosti govoriš o Dubrovniku? Sljedeći put kad dođeš u Hrvatsku nećeš se živ vratit u srbiju to ti garantiram smrade jedan četnički. To koliko ti provociraš,vriđaš i omalovažavaš žrtve to je prešlo svaku mjeru i još imaš obraza dolazit kod nas u našu državu, jebem mater onima koji te puštaju uopće da uđeš! Ma ima da ti to srce bijedno isčupam kroz usta,a prije nego šta to napravim natjerat ću te da mi citiraš sve uvride koji si rekao na račun Hrvata i Hrvatske u ovih zadnjih nekoliko godina. Ti si već mrtav čovik toga moraš biti svijestan,šta si huškao huškao si. Ima da te ko crva zgazim i to je od danas moja glavna misija,znat ću ja kad opet budeš u Hrvatskoj ne boj se“.

Савез Срба из региона наводи да Линту претње и хушкачки коментари проусташких портала, група и појединаца неће уплашити да одустане од одласка у Хвратску и да настави политичку борбу за поштовање националних и људских права протјераних Срба и преосталих Срба у Хрватској. У складу с тим обавјештавамо јавност да ће Миодраг Линта присустовати Светој литургији са чином устоличења архимандрита Никодима Косовића у трон Епископа далматинских. Света литургија ће бити служена у недјељу 1. октобара 2017. године са почетком у 9 часова у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Шибенику.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар