Усташки симболи и увреде на најјужнијој табли „Добродошли у Републику Српску“

На најјужнијој табли са натписом „Добродошли у Републику Српску“, у мјесту Глува Смоква, на путу између Дубровника и Требиња јутрос су уз усташки симбол освануле увредљиве поруке.

Недавно је предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић гостујући у Народној скупштини Републике Српске поручио посланицима да чувају Републику Српску. Међутим, након јавно изречених хрватских добрих намјера и примисли да би се могли изградити добри комшијски односи, обично се десе инциденти попут овога.

Фотографија уступљена порталу Слободна Херцеговина

Ово није први пут да се остављају поруке овакве садржине. Подсјетимо да су крајем 2020. године непозната лица поломила спомен-плочу у селу Котези у Поповом пољу, која је посвећена жртвама усташког терора. Ова плоча је постављена 2016. године да би потом била два пута ломљена.

Плоча у Котезима (Фото: Независне новине)

Непозната лица су и крајем 2017. године ишарала таблу на изласку из Требиња према Љубињу и Мостар и на њу се потписали као „усташе Неум 1950 и исцртали кукасти крст и слово „У“. Томе је претходило и цртање љиљана у родном селу Светог Василија – Мркоњићима у Поповом пољу.

Шта је сљедеће?

Преузето са: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар