Виктор Орбан: Западна Европа је прошлост, централна Европа је будућност!

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да због катастрофалне ситуације у западној Европи његове колеге са запада морају да гледају на земље средње Европе попут Мађарске и Чешке као на светлу будућност Европе.

Орбан је у недељу одржао говор у Прагу у знак сећања на Велвет револуцију која се одиграла 1989. године, која је окончала комунистичку власт у Чехословачкој.

„Пре тридесет година мислили смо да је Европа наша будућност, али данас мислимо да смо ми будућност Европе и спремни смо за ову мисију“, рекао је Орбан.

Премијер је упозорио да су глобалисти из западне Европе тренутно у процесу брисања европског друштва заснованог на националним државама и хришћанској култури и да се централно-европске државе томе супротстављају.

„Желимо да живимо као слободне нације, а не као провинције или подређени царству“, рекао је Орбан и додао: „Ми смо демократе из централне Европе. Стога морамо бранити суверенитет националних држава, јер ако га напустимо, то ће значити крај демократије. “

Један од начина на који Орбан покушава да обнови своју земљу је подстицање грађана да имају децу како би се уклонила потреба за масовном имиграцијом.

Мађарска нуди 30.600 евра брачним паровима који имају троје или више деце.

Брачни пар добија 30.600 евра као зајам од владе након што се ожени. Потом зајам мора бити враћен све док пар не добије треће дете. Уколико пар добије треће дете а јиш није врати целокупан дуг, исти бива у потпуности опроштен.

Утицај про-породичне политике у Мађарској је огроман.

Број абортус у Мађарској је опао са 40.449 на 28.500 од 2010. до 2017., разводи су опали са 23.873 у 2010. на 18.600, а склопљени бракови су повећавани за невероватних 42 процента.

Аутор: Александар Воркапић, Извор: Српска Ствар Инфо

Преузето са: ИСКРА

Нема коментара

Напишите коментар