Владика Јоаникије: Хоће да отму све што су наши свети и благословени преци завјештавали и посвећивали Богу

„Наметнут је закон који се зове Закон о слободи вјероисповијести, а у ствари је закон који омогућава отимачину храмова, светиња и црквене имовине, свега онога што су наши свети и благословени преци завјештавали и посвећивали Богу, цркви, молитви и за своју душу“.

Више стотина Жабљачанапредвођених Епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем, исказали су синоћ противљење дискриминаторском Закону о слободи вјероисповијести, и одлучност у одбрани светиња.

Владика Јоаникије се обратио вјерницима и, између осталог, истакао сљедеће:

„Наметнут је закон који се зове Закон о слободи вјероисповијести, а у ствари је закон који омогућава отимачину храмова, светиња и црквене имовине, свега онога што су наши свети и благословени преци завјештавали и посвећивали Богу, цркви, молитви и за своју душу.

Тај наказни текст је срочен противно Уставу Црне Горе и противно међународним стандардима који регулишу питања слободе вјере и положаја цркве. Тај закон није у складу ни са правдом ни са правом. Наши правници су то сто пута показали, а представници власти нису имали ниједан аргумент да побију наше доказе.“, закључио је владика Јоаникије.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар