Цвијановић: Заједнички циљ – што успјешнија Српска

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић пожељела је свим грађанима срећне новогодишње и божићне празнике, те Дан Републике, нагласивши да је Српска у 2020. години спремна за нове побједе да би била што успјешнија и развијенија.

„Намјера је да се још снажније посветимо економском развоју, реализовању важних инфраструктурних пројеката и побољшању животног стандарда грађана. Заједнички циљ је успјешнија и развијенија, срећнија Српска у којој ће појединци и колективитети осјећати сигурност и у којој ће институције бити способне да одговоре на очекивања грађана“, навела је Цвијановићева у новогодишњој честитки.

Она је рекла да је на том плану важно очување мира и стабилности, као и грађење толеранције међу грађанима и различитим народима.

„Можемо бити успјешно друштво само када показујемо оно што је у нама најбоље“, нагласила је Цвијановићева.

Она је оцијенила да све што је постигнуто и што ће бити рађено у Српској, као и до сада, треба да буде заједнички резултат институција Републике и грађана.

„Ниједна година није била лака, па ни 2019, али смо доказали да можемо напредовати када смо заједно и окупљени око интереса Српске“, поручила је Цвијановићева.

Она је поновила да је Српска, упркос бројним препрекама, кашњењу у формирању власти на нивоу БиХ, те покушајима да буде осујећен и обезвријеђен рад њених институција, успјела да очува и унаприједи финансијску, социјалну и економску ситуацију.

Цвијановићева је истакла да је значајно што је и ове године очувана и политичка стабилност као предуслов функционисања инситуција.

Она је констатовала да је остварена добра сарадња са социјалним партнерима, захваљујући чему су повећане плате, пензије и социјална давања.

„Настављена је реализација бројних инфраструктурних пројеката, али и оних у области здравства и образовања. Градили смо Републику, отварали нова радна мјеста и повећавали лична примања грађана, што ће остати приоритет“, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да Српску очекују велике активности и тешки задаци на унапређењу демографске слике и када је ријеч о реформи система образовања.

„А да бисмо дошли до добрих рјешења на том плану, биће потребно да отворимо широку расправу. Ако желимо да наша дјеца завршавају школе на основу којих ће добијати пристојне послове и солидну зараду, мораћемо преузимати добре праксе из друштава која су успјела да се брже транформишу“, појаснила је Цвијановићева.

Она је напоменула да се улога породице мора вратити на мјесто које заслужује, као и да се дјеци понуди што више садржаја који ће обогатити њихово одрастање.

Цвијановићева је поручила да и даље треба награђивати оне који имају сјајне резултате у било којој области, препознавати таленте у друштву и отварати им простор за усавршавање.

„Била ми је част што сам претходних година, заједно са институцијама, имала прилику да многе од њих упознам и помогнем да покажу своје способности на домаћим и међународним такмичењима“, навела је Цвијановићева.

Она је свим грађанима Српске у 2020. пожељела добро здравље, личну и породичну срећу, као и успјех на професионалном и сваком другом плану, са жељом да наредна година буде година стабилности, заједништва и напретка.

Преузето са: СРНА

 

Нема коментара

Напишите коментар