Владимировац Балоте 2021 – побједу однијели ПАЗАРЦИ

Поводом обиљежавање сеоске славе – Духови у Владимировцу на Девојачком бунару одржан је традиционални  10. турнир БАЛОТЕ 2021. Организатор је МЗ Владимировац  у сарадњи са општином Алибунар. Учествовало је 29 екипа.

Побједници овог турнира су екипа из Владимировца Пазарци, друго мјесто је припало Монархистима из Панчева. Треће су освојили Бели из Владимировца, а четврто мјесто припало је Грачацу – Браћи из Земуна.

Зоран Максимовић секретар МЗ и један од главних организатора није крио задовољство што се на Девојачком бунару окупио велики број екипа.

– Мислим да ми имамо најјачи турнир у Војводини са највећим бројем екипа. Балоте су у Владимировцу почеле да се играју од 1953. године када су Далматинци дошли у наше мјесто. А сада у Владимировцу балоте играју и Румуни и Пазарци, а и даље се шири.

Максимовић се посебно захвалио екипама из Батајнице, Земуна и Вршца које годинама долазе на турнир.

– Код нас долазе људи који заиста воле балоте и оваква дружења. Не може свако да издржи цијели дан на овом сунцу. Они дођу у 8 ујутро и увече у 22.00 часа иду кући. Заиста им се дивим, неуништиви су, иако је већина њих у озбиљним годинама. Позавидјели би им и професионални спортисти на упорности и издржљивости.

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта по други пут је на турниру у Владимировцу.

– Вриједност оваквих окупљања је што на овај начин шаљемо поруку да се никада нећемо одрећи својих обичаја, традиције и културе, да смо поносни што смо родом и поријеклом из Крајине. Драго ми је да на оваквим турнирима учествују сви без обзира на националну и вјерску припадност. Ово је мјесто позитивне енергије и расположења. Друга вриједност оваквих турнира је што се јача међусобно поштовање и уважавање – рекао је Линта.

Сава Лукић, такође један од организатора, а поријеклом Личанин се такође захвалио пријатељима балоташима који долазе годинама на такмичење и кажу да нема нигдје овакве организације и терена као код њих у Владимировцу.

– Данас сам задужен за извлачење парова, правим и записник. Неке екипе које су се такмичиле у Владимировцу играће и у Великој Попини у нашој Лици, традиционално за Илиндан. Сви тамо радо одлазимо, имамо рођаке који су се вратили, па имамо гдје и да преспавамо. Како ми колонсти, а тако и они Личани који су у Србију дошли у Олуји.

This is box title

Екипе Личана у Владимировцу

Велика Попина (Подмила),

Милан Грубишић, Небојша Новаковић и Бошко Грубишић

Велика Попина (Чуваркућа)

Бошко Стојсављевић, Бориша Лукић, Зоран Стојсављевић

Грачац (Браћа)

Синиша Маричић, Немања Кондић, Саша Маричић

Грачац (Горњани)

Божо Маричић, Радован Маричић и Сањин Миливојевић

Миле Боснић из „Удружење Крајишника“ Панчево који су уједно и спонзори обратио се присутнима након добијања захвалнице и шаљиво поручио својим Панчевцима да се сљедеће године боље спреме за такмичење.

– Надам се да ћемо се видјети и сљедеће године у овом и још већем броју.

Донатори турнира су Удружење Крајишника из Панчева који су донирали 200 мајица, Савез Срба из региона, Општина Алибунар, Винарија Минић из Панчева и Славенко Крунић.

На турниру је учествовало 29 екипа Јокс (Банатски Карловац), Берикини (Владимировац), Велика Попина – Подмила, Велика Попина – Чуваркућа, Селеуш, Монархисти (Панчево), Вршац1, Вршац 2, Вршац 3, Вршац 4, Олујић комерц (Вршац) , Батајница, Бели (Владимировац), Отишић (Батајница), Милош Обилић (Батајница), Грачац – браћа (Земун), Грачац – Горјани (Батајница), Миленијум осигурање (Банатски Карловац), Поникве (Панчево), Сити шоп (Зрењанин), Тесла (Панчево), Аматери (Владимировац), Соколови (Зрењанин), Гама (Владимировац), Хидроина (Владимировац), Тито и ја (Владимировац), Неуништиви (Владимировац), Пазарци 1 (Владимировац), Пазарци 2 (Владимировац).

У полуфиналу су играли Пазарци против Белих и однијели побједу 21:11. Други сусрет у полуфиналу је био између Монархиста из Панчева и Грачаца из Земуна, гдје су Панчевци побиједили резултатом 21:12.

Побједници турнира су Пазарци из Владимировца (Марко Николић, Миленко Николић Мићко и Душан Белић)

Друго мјесто је припало Монархистима из Панчева ( Жељко Граовац, Жељко Ћалић и Владимир Калинић и Зоран Николић)

Треће мјесто су освојили Бели из Владимировца (Драган Борковић Бели, Данијел Марган и Љубо Матијевић)

Награда за прва три мјеста су пехар, 6 балота, паковање вина, дипломе и медаље.

Најбољи играч турнира је Миленко Николић.

Жељко Граовац – најбољи пуцач.

Најбољи ваљач –  Драган Борковић Бели.

Најмлађи учесник Милан Кркобабић.

Најстарији учесник Душан Матијевић.

Највећи пријатељ турнира је Славенко Крунић из Батајнице који је направио буће за прве три екипе. Славенко прави буће са и без ексера у Батајници и овом приликом је наградио прве три екипе својим бућама.

Награду за фер- плеј добио је Милинко Борић.

Након турнира послужен је чувени пасуљ Јована Гајића и Ђуре Бокуна и печење.

Госте је као и сваке године забављао бенд Боја ноћи.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

 

Нема коментара

Напишите коментар