АКТУЕЛНО:

Овогодишња “Грмечлијада” у Житишту окупила учеснике са свих страна

Спортско-забавна манифестација „Грмечлијада“, трећа по реду, одржана је у недељу у Житишту, у организацији Завичајног удружења „Подгрмеч“.

Учесници су се надметали у малом фудбалу, надвлачењу конопца, бацању камена с рамена и скоку у даљ.

Прво место у скоку у даљ освојио је Павле Мијатовић, другопласирани је био Данијел Мирчић, а треће место заузео је Јован Мијатовић.

Павле Мијатовић био је победник и у дисциплини бацање камена с рамена. Друго место освојио је Марко Глигић, а треће Александар Ђурђевић.

У надвлачењу конопца, у мушкој конкуренцији, први су били “Јарани”, друго место освојила је екипа Житишта, а треће “Шпановић транспорт”.

И даме су показале завидну снагу у овој дисциплини, па је тако екипа “Подгрмеча” заузела прво место у женској конкуренцији, док је друго место припало тиму “Грмеча”.

У малом фудбалу, прво место заузела је “Сана” из Старе Пазове, на другој позицији нашао се “Шпановић транспорт”, док је трећепласирани био “Зус Грмеч” из Бања Луке.

– На овај начин негујемо традицију народа Грмеча и Подргрмеча, и целе наше Крајине. Ове године су дошли људи са свих страна и надам се да ће ово постати традиција – казао је председник удружења “Подргмеч” Душко Кочалка.

Трећа „Грмечлијада“ је имала и хуманитарни карактер. Наиме, на манифестацији су продаване мајице и на тај начин је прикупљено 26.000 динара, а новац ће бити уплаћен за лечење малишана Милана и Милоша Праштала из Житишта.

За добру атмосферу побринула се крајишка група “Принцип”.

Преузето са: Zrenjaninski.com

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар