Власеница шампион „Лиге РС 2018 Прољеће“

Утакмице финала Лиге Републике Српске у Београду за прољећну полусезону завршене су 9. маја, а према коначној табели Лиге, на основу постигнутих резултата и освојених позиција у читавој четвртој сезони на првом мјесту нашла се екипа Власенице са 14 бодова. Друга на табели је екипа Требиње, а трећа Фоча.

Поводом завршетка 4. сезоне Лиге 22. маја на сплаву „Casa bianca“ одржана је централна прослава Удружења Дрина Уна које је организатор Лиге, а награде најбољим екипама и играчима уручили су селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић и бивши селектор футсал селекције Србије Александар Kовачевић.

Предсједник Удружења Милорад Пелемиш на почетку програма честитао је свим екипама и играчима лиге Републике Српске на освојеним наградама и местима на табели а пре свега на показаном високом степену игре и фер и коректном односу према противнику, организацији и суђењу током целе сезоне.

„Нова пета сезона лиге Републике Српске почиње крајем септембра. Хвала свим играчима на најбољој промоцији фудбала и дружења младих из Републике Српске који живе и раде у Србији. Утакмице Лиге Републике Српске показале су висок ниво игре и борбености а пре свега одличне организације и искрени фер плеј између играча и екипа током утакмица без обзира на тренутни резултат. Учесници су показали одличан приступ и одговорност, а све то даје нам право и обавезу да лигу РС појачамо и наставимо даље у наредном периоду“, поручио је Пелемиш додајући да овакве манифестације имају за циљ промоцију спорта, другарства, слоге и младости Републике Српске у Србији.

Прије забавног дијела вечери подијељена су признања и најзаслужнијим донаторима, који су својим чињењем допринјели промоцији Лиге и удружења. За добру атмосферу и провод до касних сати најзаслужнији је био Баја Мали Kнинџа који је свих 300 гостију подигао на ноге.

Табела лиге пролећне сезоне:

 1. Требиње
 2. Власеница
 3. Фоча
 4. Хан Пијесак
 5. Гацко
 6. Соколац
 7. Kрајина
 8. Милићи
 9. Младост

На основу постигнутих резултата и освојених позиција у читавој 4. сезони, коначна табела лиге Републике Српске:

 1. Власеница …….. 14 бодова
 2. Требиње ………… 8 бодова
 3. Фоча ………………. 8 бодова
 4. Милићи ……….…. 6 бодова
 5. Хан Пијесак ……. 2 бода
 6. Соколац ……….… 2 бода
 7. Гацко ……….…….. 0 бодова
 8. Kрајина …….……. 0 бодова
 9. Младост …….…… 0 бодова

За најбољег играча сезоне проглашен је Ненад Лазић, а за најкорснијег играча проглашен је Срђан Бркић. Јован Стошић је најбољи техничар Лиге, Немања Рајић најбољи голман, а Борис Голијан најбољи тренер и организатор. Пехар фер плеј Лиге отиишао је у руке екипи Фоче, а пехар је преузео капитен Милан Зеловић.

Свечаности су присуствовале бројне личности из света спорта, попут Миливоја Ћирковића и многи други, представници пријатељских удружења Бирач Дрина , а испред Представништва РС у Србији манифестацији је присуствовао Борислав Максимовић.

новинар „Српског кола“
Весна Вуковић

Нема коментара

Напишите коментар