Водитељ Телевизије Црне Горе рекао да је Хитлер био инспирисан Светим Савом

У емисији „Жива истина“, која може да се прати на црногорском јавном сервису, водитељ Дарко Шуковић изговорио је читав низ контроверзних тврдњи на рачун Срба и српске историје само доливајући уље на ватру на већ алармантну ситуацију у тој земљи.

У разговору са доктором Миодрагом Царом Павличићем о подршци коју су љекари дали СПЦ и литијама, Шуковић је, између осталог, рекао:

– Ако 50 љекара иде да подржи једну вејрску заједницу која себе дефинише као светосавску, онај ко је мало више прочитао о коријенима светосавља зна да су њихови духовни оци Димитрије Љотић, Ава Јустин и Николај Велимировић, а све што су они говорили је у супротности са тим учењем… Николај Велимировић је казао да је најстарији национализам на свијету национализам који је успоставио Свети Сава и који је послужио Адолфу Хитлеру када је градио концепт национал-социјализма… и 50 љекара иде то да подржи! -негодовао је водитељ.

И није се ту зауставио.

– Морам да кажем да Кнежева вечера или да је Милош Обилић убио цара Мурата, то су глупости, то су неистине. Није било ни Обилића ни 9 Југовића, научите да живите са тим. Зар није боље, уз ризик да вас мрзе, рећи истину која ће једног дана доћи до свести људи него подржавати љекаре у нечему за шта подршке нема – питао се Шуковић.

У даљем току разговора, доктор Царевић је одговарао на питања о инклузији Срба у црногорско друштво, о дешавањима у Будви и води ли се антисрпска политика у Црној Гори.

Вест преузета са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар