Вучић одлучио да не долази у Црну Гору: Јединствен смо народ, наша подршка српском народу и Цркви неће изостати

Предсједник Србије Александар Вучић саоопштио је на конференцији за новинаре да неће ићи у Црну Гору, како је раније најављено.

Вучић је указао да је имао намјеру да иде у Црну Гору и да је патријарх благословио његову посјету и истакао да му је драго што брине о нашем народу.

Указао је да нико не може да му забрани да дође у неку цркву. „А онда сам схватио да то није по вољи црногорском режиму“, рекао је Вучић.

„Почели су да пуштају у медије како ће то да изазове крвопролиће, немире, хаос, питао сам се да ли је могуће да моја једна посјета храму може то да изазове“, истакао је Вучић и додао да је имао намјеру да посјети Пљевља.

„Донио сам ту одлуку зато што сам сигуран да би било изазивања сукоба, а ја сукобе нећу“, нагласио је Вучић.

„Лицемјерје међународне заједнице је безобзирно. Док Албанци у Македонији са 25 процената имају сва права, конститутивни су народ, док Срби у Црној Гори немају никаква права, малтене не смију да кажу да постоје“, казао је Вучић.

Он се осврнуо и на посјете државних функционера Црне Горе Србији и рекао:

350 пута су министри у Влади Црне Горе улазили у Србију ненајављени, док сам ја намјеровао да се најавим и да будем на литургији са својим народом.“

„Моја кључна порука народу у Црној Гори је да смо ми јединствен народ, а нећемо дозволити да нас униште. Борићемо се истином“, казао је предсједник Србије.

 

Вучићев одговор Марковићу: Шта је тачно запрепашћујуће?


Вучић је запитао данас премијера Црне Горе Душка Марковића, поводом његове изјаве да је запрепашћујући однос власти у Србији према амбасади Црне Горе, да ли је запрепашућујуће то што је „само 1.000 полицајаца чувало њихову амбасаду“.

„Премијер Марковић је изговорио поводом покушаја неуспјелог паљења једне заставе, а што смо осудили истог секудна и нисмо ниједног тренутка то правдали, рекао је да је запрепашћујући однос власти Србије. Питам, да ли је запрепашћујуће то што смо само 1.000 полицајаца довели да чувају њихову амбасаду?“, запитао је Вучић. Такође, предсједник Вучића пита Марковића није ли запрепашћујуће то када хапсите Мила Божовића, менаџера у Будви, јер је на своју кућу истакао српску тробојку.

Није ли запрепашујуће то што забрањујете и што се у појединим црквеним круговима договарате да се избаци застава СПЦ и српска застава са сваког скупа, па зато нећете видјети нигде на неким подручијима ЦГ нашу тробојку са оцилима. Није ли запрепашћујуће то што нема ниједног важног Србина на неком важном мјесту. Није ли запрепашћујуће то што нисте питали народ када сте признали незавиност Косова?“, пита Вучић. Такође, Вучић пита да ли је запрепашћујуће то што су из Црне Горе слали своје званичне делагације у Книн на прославу Олује да славе што је 250.000 Срба прогнано из Хрватске.

„На све то смо мирно реаговали и поштовали ваше право да своје одлуке доносите. Онда сте сте дрзнули да нам држали придике иако смо радили све по Бечкој конвенцији и све по највшим међународним стандардима да би заштитили вашу амбасаду. Шта је требало да затворимо Кнез Михаилову улицу. Ниједан човјек није хтио да упадне у амбасаду нити је показао агресивне намјере осим неколико недогороних људи људи који су хтјели да пале заставу“, поручио је Вучић.

 

Намјера режима у Подгорици очигледна да на попису 2021. проценат Срба буде драматично нижи


– Зарад грађана Србије који то не знају у Црној Гори по званичном попису живи 28,73 одсто Срба и непуних 45 одсто Црногораца – рекао је Вучић додајући да је намјера очигледна и то дијела режима у Подгорици да 2021. тај проценат Срба буде драматично нижи.

Вучић је претходно рекао и да су о српском народу у Црној Гори говорили јер се не стидимо више да говоримо о српском народу.

– Има много оних који ће да говоре да то у Црној Гори није само против српског народа и да нема потребе да се српски народ издаваја од других, да не мора у крштеници да пише обавезно да сте српске националности – рекао је Вучић.

Преузето са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар