Вучје срце организовало још једно хуманитарно вече у Земуну

Добровољно хуманитарно удружење Вучје срце неуморно организује из среде у среду  хуманитарне вечери мислећи на све којима је помоћ потребна те су 11. октобра у кафеу Ретензија у Земуну организовали хуманитарно вече за дјевојчицу Милицу Анђелковић која болује од леукемије.

Нажалост, Мирјана Вулетић предсједница Вучјег срца није ни овог пута могла да присуствује овој хуманитарној вечери, али је свим срцем била уз Милицу и њене родитеље.

Домаћин ове вечери била је Драгана Љуна која каже да осјећа понос због свих људи који су се окупили.

– Када кажем понос и захвалност, првенствено мислим на доброту коју посједујете и упркос тешком животу и времену које вас је притисло немилосрдно, а ипак се увијек одазовете апелу за помоћ, што је заиста за понос и респектовање! И ма колико дјеловало да пропадамо као друштво, за мене је ово велики показатељ да доброта итекако постоји и да ће живјети и опстати онај исконски стари дух мог народа српског!

Љуна је напоменула да ове хуманитарне вечери поред Мирјане Вулетић и Вучјег срца не би било могуће организовати ни без крајишких пјевача. Овог пута се захвалила Емилу Боти који је дошао да заједно са својим музичарима Мишом Милинковићем, Дејаном Узелцем и Владимиром Јанковићем помогне малој Милици као и Пеђи Јовановићу који му је тим поводом, са истом жељом и циљем, за Миличино оздрављење, уступио озвучење.

Ту су били и хуманисти који се увијек одазову позиву Миленко Крндија и Жарко Ђукић, Саво Миодраг и Момци Крајине.

Миличин отац Никола Анђелковић је такође отпјевао неколико пјесама и захвалио се свима који су дошли да помогну.

Овом проликом у име Удружења Вучје срце Драгана Љуна је уручила захвалнице Емилу Боти, Владимиру Јанковићу, Миши Милинковићи, Бориши Веселиновићу, Миодрагу Линти, Марку Скорићу (Легенди Крајине), Момцима Крајине, Дејану Узелцу, Жарку Ђукићу и Сави Миодрагу који је напоменуо да ову захвалницу, која импонује, поклања свим гостима који су се одазвали.

Народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта је поручио да се увијек радо одазове на овако важне људске догађаје.

– Од срца дајем свој допринос за наше младе, за нашу дјецу, и за све оне којима је помоћ потребна. Ово ме подсјећа на наше очеве, дједе и прадједове који су увијек показивали ту врсту солидарности и увијек су били спремни да једни другима прискоче у помоћ.

Организатори су се захвалили и власнику кафића Ретензија који је уступио и ове сриједе кафић за хуманитарно вече.

 

Текст и фото Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар