Замјеник градоначелника Глине: Људи спавају по ливадама

Замјеник градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић рекла је да је сада најважније свима који су у разорном земљотресу остали без крова над главом обезбиједити смјештај, јер још има људи који спавају по ливадама, у аутомобилима.
Митићева је навела примјер шесточлане породице из Дреновца са четворо дјеце, која је јуче смјештена у камп-кућицу и они су синоћ први пут имали кров над главом послије земљотреса.

„Камп-кућице су за приморска мјеста, а код нас је хладно. Контејнери су топлији од њих и зато дефинитивно свима морамо осигурати контејнере, јер обнова неће бити тако брзо“, рекла је Митићева.

Према њеним ријечима, Мајске Пољане су село гдје живе Срби, Хрвати и Роми и којима су у земљотресу уништене куће.

Она је истакла да људи који немају кућу или имају камп-кућицу одбијају храну, јер је немају гдје оставити, а из старачких домова зову и кажу да немају ни детерџент, не могу опрати веш.

Митићева се нада да ће код свих политичара да проради људскост, као и да вјерује да ће ова ситуација бити ријешена за годину дана, јер не могу чекати 10 година.

Она је истакла како се није смјело дозволити да људи 25 година послије рата немају струју, коју су прије рата сви имали.

„Надам се да ће ова трагедија бити прекретница, да ће се ријешити питање путева и струје. Има дјеце, не пуно, али ако им даш услове за живот, они ће остати“, рекла је Митићева за ХРТ.

Извор: atvbl.com

Нема коментара

Напишите коментар