ЗУ Ћиро Личка Калдрма – Дрвар прославило Покров Пресвете Богородице

Завичајно удружење грађана „Ћиро Личка Калдрма – Дрвар“ је по трацији прославило крсну славу Покров Пресвете Богородице у просторијама мјесне заједнице Батајница. Око педесетак гостију срдачно су дочекали домаћини предсједник Жељко Б урсаћ и његови сарадницима Сретен Родић, Драгомир Павковић и Јован Вученовић.

Бурсаћ је све присутне поздравио и подсјетио да су Крајишници одувијек изузетно поштовали овај празник што свједоче храмовне славе у Книну и бројним личким селима .

Јован Вученовић је представио ЗУГ „Ћиро“ који ће догодине прославити деценију рада, а који именом подсјећа на „ћиру“ који је уским колосјеком од Книна, преко Личке Калдрме и Дрвара до Приједора превозио раднике, ученике, грађане разних доба старости, образовања и занимања, али и дрвену грађу и разна материјална добра. На таквим путовањима склапала су се бројна пријатељства.

Чланови пјевачке групе су годинама уназад наступали широм матице поводом обиљежавања значајних датума из прошлости српског народа. Такође, са већим или мањим успјехом наступали су на бројним фестивалима изворне пјесме и на тај начин постали једна од препознатљивих крајишких група.

Захваљујући помоћи пријатеља институција, а како сами истичу понајвише Арну Гујону и бившем народном посланику Борису Бурсаћу комплетирали су народну ношњу.
Бројни Крајишници су се окупили за трпезом љубави, а међу њима су били Мирко Радаковић, Драгољуб Опала предсједник УЛ „Никола Тесла“ Апатин, Ненад Абрамовић предсједник УГ „Завичај“, Никола Арнаут предсједник МЗ Батајница, Велимир Спасић предсједник УГ са Косова, Радослав Шпирић предсједник ПГ Крајишници са Фрушке горе Нови Сад, Љиљана Ћујић пјесникиња, Радослав Ћупић предсједник КШРО Билећа, Раденко Бркић ПГ Крајишници из Кнежева.

Нема коментара

Напишите коментар