ЗЗ Република Српска Суботица прославила Дан РС и крсну славу – Нека живи вјечно Република Српска

Завичајна заједница Република Српска прославила је 9. јануар, односно Дан Републике Српске. Уједно Свeти Стефан је и крсна слава овог удружења. Овом приликом у ресторану Спартак окупило се преко 100 гостију, међу којима су били свештеници СПЦ, генерали Војске Републике Српске и представници завичајних удружења из Сјевернобачког округа.

Предсједник ЗЗ Република Српска Милорад Ћопић обратио се присутним гостима, није крио задовољство што су угостили велики број пријатеља у вријеме које није наклоњено Србима, када су угрожени и СПЦ и српски народ у Црној Гори, а врше се и константни притисци на Републику Српску.

– Поносан сам на дан, када је прије 28. година створена Српска. Ми смо данас показали јединство, слогу и љубав према нашој Републици Српској и свему српском – рекао је Ћопић.

У Суботици живи преко 10.000 становника који воде поријекло са подручја Републике Српске и БиХ.

– Дајемо безрезервну подршку Српској православној цркви у Црној Гори и српском народу у Црној Гори, као и нашем народу у Републици Српској и БиХ – рекао је Ћопић и додао како је задовољан сарадњом са Представништвом Републике Српске у Србији и директором Млађеном Цицовићем.

Поред обиљежавања славе Завичајна заједница Република Српска организује и Завичајни Петровдански сабор – турнир, Вече Републике Српске и још многе манифестације.

Текст: Драгана Бокун

Фото: Благоје Ацан

 

Нема коментара

Напишите коментар