АКТУЕЛНО:

Одржана скупштина Удружења бораца и ратних војних инвалида и породица погинулих Војводине у Ветернику

Удружење бораца и ратних војних инвалида и породица погинулих Војводине  је у Ветернику 16. фебруара одржало годишњу скупштину.

Удружење има 22 одбора, у Главном одбору су предсједници свих војвођанских округа, има их 7. Предсједник Удружења је Драго Ступар, а замјеник Саво Павловић кординатор округа Срем. Замјеник се мијења сваке године, и увијек је из неког другог округа. Како наводи предсједник Удружења до краја 6. мјесеца планирају да имају одборе у свим општинама, градовима, да имају и мјесне одборе, а послије Војводине надају се да ће им се прикључити и борци из осталих дијелова Србије, али да центар остане у Новом Саду.

– Очекујем да ћемо бити најкомпактније удружење. Већ нам се јављају поред бораца из Војводине, и из осталих дијелова Србије. Борци су незадовољни статусом који имају у Србији, поготово сада када је изгласан Закон у којем се не признају крајишки борци који су се борили послије 1992. године. Многи се сада плаше и да напусте земљу, јер је матица Србија дигла руке од њих, па шта тек могу да доживе од Хрватске – рекао нам је Драго Ступар и додао да их многи проблеми сустижу, здравствени, материјални, али им ипак најтеже пада игнорисање државе.

Поред омасовљавања Удружења, планирају да се посвете о подмлатку.

– Поред формирања и регистровања мјесних одбора, планирамо да оснујемо и омладинске одборе, то су дјеца, односно сада већ зрели људи који су били мали у доба Бљеска и Олује.

Чланови Удружења ће организовати скупштину и крајем марта, када планирају да се договоре шта се може подузети у даљој борби за признавање бораца Крајишника.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар