АКТУЕЛНО:

СТУДЕНТИ ИЗ СРБИЈЕ – ХЕРОЈИ БОСТОНА: Срећан крај драме у САД, Јован и Богдан спасли мајку и дете дављења!

КИКИНЂАНИН Јован Гатарић и Богдан Врачар из Новог Сада, студенти који се у САД налазе на програму „Work and travel“, спасили су из језера у Глочестеру код Бостона, Американку и њеног малолетног сина. Родитељи Богдана Врачара су родом из познатог личког мјеста Радуч.

Да се Јован и Богдан са још три другарице, такође студенткиње, нису пре неколико дана нашли на овом језеру, ко зна шта би се десило са мајком и њеним синчићем. јован је студент Високе здравствене школе струковних студија у Земуну, док Богдан студира Економски факултет у Новом Саду.

– Како су и овде велике врућине, одлучили смо да одемо на купање. Није било гужве, тек неколико купача. У ограђеном делу, који је намењен за децу и родитеље, приметио сам како се мајка игра са сином, који има између две и три године. У једном тренутку, жена је почела панично да дозива упомоћ. Јасно сам могао да видим да гута воду, док се син држано за њу и стезао јој врат“, препричава Јован детаље драме која се срећно завршила захваљујући присебности младих хероја из Србије, па додаје:

– Жена је била паралисана од страха и панике. Без размишљања, запливао сам према њој. Међутим, кад сам допливао, установио сам да ногама не могу да досегнем дно. Схватио сам да се вероватно због тога додатно успаничила. Њеног сина сам пребацио преко мојих леђа и повикао Богдану да ми помогне. Брзо је допливао. Дечака сам предао њему, док је мајка, вероватно у нападу панике, почела да ме повлачи. Некако сам успео да је ухватим и изнесем из воде.

This is box title

ИЗРАЗИЛА ЖЕЉУ ДА ИХ УПОЗНА

Чули смо да је Американка изразила жељу да се упозна са нама. Локална заједница одала нам је признање, а кажу нам да је о овом случају упознат и Стејт департмент. Драго нам је уколико је то тачно – каже Јован.

Каже како је била у стању шока.

– Као некадашњем волонтеру кикиндског Црвеног крста и будућем медицинском раднику, пружање прве помоћи није ми страно. То сам и учинио, а убрзо се на лице места појавила Хитна служба коју смо позвали. Мајку су однели у болницу. Замолио сам жену која води бригу о нама да се распита о њеном здравственом стању. Потврдила нам је да су жена и њен син добро –  задовољно констатује Јован и додаје да се за овај позив определио јер, како каже, не постоји лепши и хуманији, али и зато што у његовој фамилији има доста медицинара.

Преузето са: novosti.com

Нема коментара

Напишите коментар