Асоцијација Срба ФБиХ: Додатак уџбенику историје у Тузланском кантону – увреда за српски народ

Асоцијација Срба ФБиХ реаговала је на недавну објаву да Министарство образовања и науке Тузланског кантона у додатку свог уџбеника историје за девети разред учи дјецу да су Срби агресорски народ.

Њихово саопштење преносимо у цијелости:

Поштовани предсједниче владе Тузланског кантона, министри, поштовани предсједниче скупштине Тузланског кантона, поштовани посланици у скупштини Тузланског кантона (поготово ви из реда српског народа), господо из ОСЦЕ-а ,ОХР-а, поштовани Омбудсмене за људска права, молимо вас да спријечите издавање оваквог једног уџбеника јер са истим вријеђате наш народ који штитимо и не доприносите разумијевању, толеранцији, суживоту него напротив, радите на даљим подјелама у друштву и свему оном што је лоше, а желимо оставити иза нас.

Молимо вас на цивилизован начин да реагујете и никад више не дозволите такве грешке јер Срби у Тузли су у мањини и желе да живе у миру са свим осталим грађанима, а не да се етикетирају као некакви злочинци и агресори што је апсурдно с обзиром да је Срба у Тузланском кантону процентуално до 3одсто, 1992. године 33 одсто.

Сугеришемо вам да погледате задњи конкурс на УКЦ Тузла, те прочитате имена примљених кандидата гдје од неких стотињак примљених на свим позицијама нема ниједног Србина. То је агресија, господо.

У Тузли и читавом Тузланском кантону нас је мало, али смо сви сложни око сљедећег – покренућемо петицију, сакупити потписе свих оних Срба који се не слажу са таквим начином представљања нашег народа дјеци деветог разреда, те на сваки сличан испад брже и бурније реаговати.

Будимо људи, волимо и поштујмо једни друге, те тако покажимо нашој дјеци пут ка истинској срећи.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар