АКТУЕЛНО:

Богата традиција Малог Градца

Пододбор „Просвјете“ у Малом Градцу пригодним је програмом и подјелом признања заслужнима за успјешан и непрекидан рад 22. маја обиљежио 20 година свог постојања и рада, а исти дан била је и слава села Св. Никола Летњи (Николица), на што је подсјетила предсједница пододбора Жељка Марчинко.

– С обзиром на опћу ситуацију на Банији и услове у којима пододбор ради, као и на чињеницу да је у овом крају све мање људи, 20 година рада на овом подручју заиста је вриједно хвале. Жељка Марчинко је окупила дјецу и анимирала их за рад у „Просвјети“ што је залог да ће наше удружење имати богату будућност – рекла је сисачко-мославачка дожупаница Мирјана Олуић.

– Пододбор у Малом Градцу је један од најактивнијих од укупно 53 наша пододбора с око 2.000 чланова. Већ 20 година одржавају манифестације које обухваћају велики број људи уз представљање других пододбора – рекао је потпредсједник „Просвјете“ Синиша Таталовић и изразио наду да ће се након епидемије Цовида-19 покренути активности које су се одржавале до 2019. године.

Градоначелник Глине Иван Јанковић рекао је да градске власти подржавају рад свих културних и умјетничких удружења, па тако и малоградачки пододбор.

– Наша врата увијек су отворена за све оне који се друштвено ангажирају, окупљају заједницу и на крају крајева, дају заједници одређени садржај, казао је.

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар