Босанска Крупа: Освештана спомен-плоча погинулим борцима

Спомен-плоча погинулим борцима 11. Крупске лаке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске освештана је данас у порти храма Српске православне цркве у Горњим Петровићима, општина Босанска Крупа.

Спомен-плочу је освештао парох Милош Црепуља.

Секретар Борачке организације Крупа на Уни Раде Милешевић рекао је Срни да је освештана спомен-плоча за 26 погинулих бораца из насеља Пучин, Залин и Горњи Петровићи.

Милешевић је рекао да су раније освештане спомен-плоче у храмовима у Радићу за 23 погинула борца, Врањској за 19 погинулих бораца и три цивилне жртве рата, Бенаковцу за шест погинулих бораца, Јасеници за 30 погинулих бораца и четири цивилне жртве рата и у Суваји за 33 погинула борца и четири цивилне жртве рата.

Он је навео да је у општини Крупа на Уни изграђено централно спомен-обиљежје за 310 погинулих бораца 11. Крупске лаке пјешадијске бригаде, гдје је и спомен-соба, те мјесна обиљежја у Хашанима, Доњем Дубовику, Малом Дубовику, Средњем Дубовику и Осретку.

Према његовим ријечима, сва обиљежја су подигнута уз подршку Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и општине Крупа на Уни.

Малешевић је рекао да су свим погинулим борцима ове бригаде подигнути гробни споменици, те да је ресорно министарство помогло породицама погинулих бораца приликом израде гробних обиљежја.

Нема коментара

Напишите коментар