Чланови Клуба навијача са Кордуна клубу НК Петрова гора донирали спортску опрему

Делегација састављена од чланова Удружења Кордунаша, потомака и пријатеља Кордуна, те секције Клуба навијача са Кордуна 17. фебруара посјетила је српски ногометни клуб Петрова гора у Војнићу.

Том приликом на стадиону су их дочекали домаћини предсједник Вијећа српске националне мањине опћине Војнић Бојан Добросављевић, предсједник Ногометног клуба Петрова гора Саша Колар, те тренер, некад прослављени играч Карловца Ђука Батинић.

Гости су упознати са радом, функционисањем и актуелним проблемима овог спортског колектива. У дужем разговору, домаћини су назначили значај сарадње и свих облика помоћи, како организација, тако и појединаца, на опстанку и успјешном функционисању јединог српског спортског колектива на Кордуну. Током разговора, договорени су наредни заједнички задаци на сарадњи и помоћи.

Током боравка на Кордуну делегација Удружења Кордунаша и секције Клуба навијача, домаћинима је уручила пригодан поклон спортске опреме.

Клуб навијача са Кордуна формиран је крајем 2021. године као секција Крајишког културног центр, сада је дио Удружења Кордунаша, пријатеља и потомака Кордуна на чијем је челу Петар Шаула.

– Клуб навијача окупља Кордунаше, потомке Кордунаша и драге нам пријатеље, прије свега, љубитеље спорта, посебно фудбала и куглања. Заједничким активностима и финансијским средствима, помажемо спортске организације које носе име нашег завичаја. То су Фудбалски и куглашки клуб Кордун из Кљајићева и НК Петрова гора из Војнића.

У фебруару 2022. године овај Клуб је донаторским средствима помогао и ФК Кордун из Кљајићева.

Сви који желе да постану чланови Клуба и својим годишњим чланаринама помогну активности наведена три клуба могу уплатити годишњу чланарину у износу од 1.000 динара на рачун број: 160-6000000042960-82, прималац Клуб навијача Кордуна, Београд, сврха: чланарина спортском клубу. По уплати чланарине, неопходно је на мејл jovanovickordun@gmail.com доставити адресу на коју би вам послали чланску карту ФК „Кордун“ као и привјесак. Уплату чланарине непосредно можете извршити и у пословном објекту Студио Јовановић Бусије, Земун.

На горе поменути текући рачун, могуће је уплатити и сваки други износ финансијске помоћи клубовима, уз назнаку: помоћ спортском клубу.

Петрова Гора је фудбалски клуб из Војнића. Клуб је обновљен на 60-у годишњицу од оснивања, 2006. године (основан 22. фебруара 1946). Обновили су га Срби повратници у Војнић, а окосницу клуба чинили су бивши пионири Петрове горе који су играли за клуб до 1995. године.

Прва боја клуба била је црвено-црна, што је карактеристична боја Кордуна: црвена, као проливена крв, а црна као туга и жал. Доласком Марка Новковића, средином 60-их година у Војнић, уз чије име су везани готово сви успејси, клуб постаје зелен. Боју му одређује његово име, планина Петрова гора.

До 1991. године, Петрова гора се такмичила у 4. лиги тадашње државе (побједник Загребачке лиге је играо бараж за попуну Хрватске лиге тј. 3. лиге).

Након распада СФРЈ, клуб се такмичио у првенству Републике Српске Крајине, након и Олује и протеривањем Срба из Војнића 1995. године бива угашен, а умјесто њега новопридошли Хрвати оснивају НК Војнић ’95.

Клуб се највећим дијелом финансира донацијама грађана и српске дијаспоре која је поријеклом из Војнића.

Фудбал се на Кордуну организовано игра скоро 80 година.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар