Чланови Удружења ратних војних инвалида са подручја Војводине окупили се на измаку 2019. године

Дружење при крају године 29.12. 2019. године када су се у Новом Саду окупили чланови Удружења ратних војних инвалида Војводине имало је за циљ резимирање активности претходне године, а и планиране су активности  за наредну годину. Од 17 општинских одбора скупштини је присуствовало 16. Предстоји им и Изборна скупштина, по ријечима предсједника Драге Ступара, која ће бити одржана у фебруару, тада планирају да прошире назив Удружења – Удружење бораца, ратних инвалида и породица погинулих ратова деведесетих.

– Око себе ћемо окупљати све патриоте, сви који су били у колони од дјетета до одраслих за нас су они народни хероји. Проћи Бљесак и Олују је ужас, који се не смије заборавити – рекао је Драго Ступар.

Удружење је формирано 10. августа 1992, међутим од оснивања велики број чланова је престао да буде активан. Тако да је од 2016. године, када је постао предсједник , Драго Ступар се трудио да омасови Удружење.

– У рату сам изгубио рођеног брата, сестру, зета и сам сам био рањен . То ме је подстакло да не клонем због њих који су остали вјечно тамо. Грчевито се боримо за признање ратног стажа борцима. Ријеч борац се још није чула од завршетка рата. Од нашег Удружења у наредном периоду се могу очекивати бројне активности, и велика борба за борце и породице страдалих – рекао је Драго Ступар.

Поред Изборне скупштине у наредном периоду планирају и да упуте Допис Влади гдје ће изнијети своју вољу и жељу да формирају Одбор и посјете Милана Мартића.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар