АКТУЕЛНО:

Црна Гора добила новог предсједника – славила се цијеле ноћи побједа Милатовића

Током цијеле ноћи славила се побједа Јакова Милатовића, готово у свим већим градовима Црне Горе.

Сви већи тргови били су закрчени аутомобилима, вијорили су се барјаци, главни град Подгорица смјену власти обиљежио је ватрометом, а у Беранима је развучена застава дуга 120 метара.

Славило се синоћ у изборном штабу Јакова Милатовића, а били су ту и лидери странака и коалиција које су га подржале у другом изборном кругу – Алекса Бечић, Андрија Мандић, Горан Даниловић. Ту је био и Здравко Кривокапић, у чијој влади је Милатовић био министар. Подршку Милатовићу дао је и премијер Дритан Абазовић.

Милатовић је поручио да је ово заједничка побједа, побједа помирене Црне Горе, а да ће његови приоритети бити владавина права, евроинтеграције, економски развој и унапређење односа са државама у региону.

– Нека нам је са срећом побједа помирене Црне Горе, јер је ово доиста побједа помирене Црне Горе и побједа свих нас. Црна Гора је направила одлучан корак напријед, рекла пресудно збогом овом превазиђеном режиму господина Ђукановића и направила корак напријед ка правденијој, равноправнијој, љепшој, европској Црној Гори и нека нам је са срећом – рекао је Милатовић.

За многе је ово заправо крај једне ере у којој је доминирао ДПС и Мило Ђукановић, који иза себе има седам премијерских и два предсједничка мандата. Овај посљедњи завршиће 21. маја.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар