Дан полиције – парастос и полагање вијенаца за погинуле полицајце широм Српске

Дан полиције – 4. април, обиљежен је широм Републике Српске, уз полагање вијенаца и служење парастоса за погинуле полицајце у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Испред Спомен обиљежја Полицијске управе Бањалука, служен је парастос за 252 погинула припадника тадашњег ЦЈБ Бањалука у Одбрамбено-отаџбинском рату, саопштено је из ПУ Бањалука.

Након одржаног парастоса, на спомен-обиљежје погинулим полицајцима вијенце су положили припадници Полицијске управе Бањалука и представници борачке организације Града Бања Лука.

Дан полиције Српске, обиљежен је и у Приједору, у цркви Свете Тројице, гдје је служен парастот, ау просторијама Полицијске управе Приједор положено цвијеће и прислужене свијеће испред спомен обиљежја погинулим припадницима ове Управе у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Почаст је одата за 74 припадника ПУ Приједор и шест припадника Седмог одреда Специјалне бригаде полиције, показавши да њихова жртва није заборављена.

Припадници Полицијске управе Добој одали су данас почаст за 127 погинулих припадника ове управе у Одбрамбено-отаџбинском рату, поводом Дана Полиције Републике Српске.

У Одбрамбено-отаџбинском рату погинула су 102 припадника активног и резервног састава ове управе и 25 припадника Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој.

У Шамцу је данас обиљежен 4. април – Дан полиције Републике Српске, а тим поводом је служен парастос и положени вијенци за петорицу полицајаца из Шамца погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Замјеник командира Полицијске станице Шамац Звјездан Дринић рекао је Срни да се ова станица из дана у дан подмлађује новим кадром.

Припадници полиције чували су Републику Српску током протеклог рата, а и у овим изазовним временима показују да су уз грађане, истакнуто је данас у Котор Варошу гдје је, поводом Дана полиције, служен помен погинулим полицајцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Командир Полицијске станице Котор Варош Игор Ковачевић честитао колегама Дан полиције и нагласио да се посебно поштовање на овај дан мора одати погинулим полицајцима, који су животе уградили у темеље Републике Српске и чија жртва не смије бити заборављена.

Преузето са: РТС

 

Нема коментара

Напишите коментар