АКТУЕЛНО:
Негован

Дaлматински гени 12-годишњег боћара Негована Новаковићa из Аустралије

На свјетском такмичењу у боћању до 14 година Denis Ravera– 2017 одржаном у Монаку 13.-15. oктобра 2017. године Србија није имала представника.  Међутим, као да јесте. Аустралију је представљао Негован Новаковић (12) чији су родитељи поријеклом са ових простора. Наиме, отац Ненад родом је из Задра, а мајка Тања из Ниша.

Негован је такмичење у Монаку искористио као добру прилику да са оцем Ненадом допутује мјесец дана раније из далеке Аустралије и обиђе многобројну родбину и пријатеље у Србији, Републици Српској и Далмацији. Тако је највише времена провео са очевом родбином у Београду, обишавши у више наврата и родбину у Батајници, као и очеве школске пријатеље у Панчеву, с обзиром да су се Новаковићи избјегавши почетком 90-тих из Задра до одласка у Аустралију 1997. године скрасили у Панчеву.

Негован је 29.09.2017. године прославио  свој 12 рођендан са родбином и пријатељима у Београду. Искористио је и прилику да са браћом одради и неколико фудбалских тренингау ФК ДИФ на београдском Кошутњаку, с обзиром да је Негован и страствени фудбалер у Аустралији. На путу до Монака Негован је обишао родбину и пријатеље и у Бањалуци, затим очево родно мјесто Задар, као и огњишта и гробове прадједова у Бјелини код Бенковца и Зеленграду код Обровца.Пред само такмичење посјетио је и родбину у Ријеци гдје је на Чавлима и одиграо неколико припремних тренинга у боћању са партнерком Евом Сцхобле и тренером Георгeом Милићем. Под утисцима из родног краја, помало и физички уморан, Негован на првенству у боћању до 14 година у Монаку у јакој конкуренцији осваја 7. мјесто.

По повратку из Монака, Негован је обишао мајчину родбину у Нишу, а пред повратак у Аустралију искористио је прилику да као ватрени делија присуствује и утакмици Црвена Звезда – Арсенал на популарној београдској Маракани.

Претходно је Негован на АСИА /ОЦЕАНИА ЈУНИОР ПРВЕНСТВУ 2017 одржаном од 07-09. априла 2017 године у Мелбурну за NSW у категорији до 14 година освојио 3 злата и сребро. Надамо се Неговановим новим спортским успјесима како у боћању, тако и у фудбалу, и да Негован настави да његује обичаје као и до сада кроз фолклор са својом сестром Дором у далекој Аустралији и да што чешће посјећује и родни крај.

Владимир Гагић

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“350″ thumb_height=“250″ post_id=“13105″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1510531600818″]
Нема коментара

Напишите коментар