АКТУЕЛНО:

Дарко Младић: Страни центри дестабилизују ситуацију; Прича о муралу изрежирана

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, рекао је за РТРС да је уништавање мурала посвећеног генералу у Београду и протест организован под називом „Мурал мора пасти“, изрежирана представа координисана са политикама које иду споља према Србији и Републици Српској.

Младић је рекао да не зна ко је конкретно насликао мурал, додајући да је он вјероватно настао као реакција на неправедну пресуду генералу Младићу.

Истакао је да активистима који се противе муралу очито смета што је он насликан у центру „круга двојке“ који сматрају својом територијом и одакле, како је рекао, дјелују против интереса Србије.

– Ово мало личи на кампању Клинтонове администрације 1994. године када је већ била донесена одлука да ће војно интервенисати, али им је требала подршка јеврејског лобија па су организовали демонстрације у Њујорку и Вашингтону на којима су Србе означавали као фашисте и добили ту подршку – рекао је Дарко Младић у емисији Други угао.

Он је истакао да је очигледно да страни центри, од када је Валентин Инцко наметнуо спорни закон у БиХ, полако и контролисано дестабилизују ситуацију, те да је и прича у вези мурала дио изрежираних инцидената које су планирали.

– Занимљиво, кад се у Београду сруши мурал, одједном падају мурали у Загребу, Сарајеву, Новом Пазару… – рекао је Младић.

Младић сматра да је ријеч о иницијативи која долази споља, а која је дијелом финансирана из Сарајева и има политичку димензију.

Професор Витомир Поповић рекао је да је ријеч о „групи људи, представницима различитих врста грађанских савеза или невладиних организација које финансирају ментори са Запада“ која ће наставити са својим активностима, али да они не могу да угрозе националне интересе.

Професор Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци, рекао је да иза свега стоји намјера да се генерал Младић и српски народ прикажу као фашисти, што је срамотно и недопустиво.

– Мурал је осликан у јуну ове године и није никоме сметао све до 9. новембра – Међународног дана борбе против фашизма, када је најављена акција, а затим су активисти почели да гађају мурал јајима, са јасном поруком. Поређење српског народа који је толико страдао од фашизма са нацистима и фашисти је срамотно. Шта се жели рећи – да су генерал Младић и сви његови војници и српски народ геноцидаши, фашисти? То је срамотно – истакао је Ћеранић.

Прузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар