Додик и Вучић посјетили родну кућу Гаврила Принципа

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић посјетили су данас родну кућу Гаврила Принципа у Грахову.

Са Додиком и Вучићем су и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић, министар финансија Србије Синиша Мали, те потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.

Додик и Вучић присуствоваће вечерас у Дрвару централној академији под називом „Крајино моја“ у помен страдалим Србима западнокрајишких општина 1995. године.

Почетак академије предвиђен је у 19.00 часова на платоу испред Радничког дома, у оквиру манифестације „Дани сјећања“ у помен свим српским жртвама у ратовима током 20. вијека.

Свечаној академији присуствоваће и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник Србије у 17.30 часова посјетиће Вртић „Мајка храброст“, а 18.05 у Радничком дому предвиђен је састанак са начелницима општина Дрвар, Грахово, Гламоч и Босански Петровац, посланицима у Парламентарној скупштини БиХ и делегатима у Дому народа Парламента Федерације БиХ.

У оквиру „Дана сјећања“, који се одржавају под покровитељством Владе Републике Српске, јутрос је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије служио парастос у Храму Светог Петра и Павла у Босанском Петровцу.

У оквиру „Дана сјећања“ у Дрвару је синоћ отворена изложба под називом „Опомена“, која говори о страдању Срба у периоду од 1991. до 1995. године.

Милорад Којић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица – организатора изложбе, рекао је Срни да се деведесетих година прошлог вијека у западној Крајини догодило класично етничко чишћење у којем је протјерано 120.000 Срба.

Преузето са: rtrs.tv
Нема коментара

Напишите коментар