Договорена нова вишемилионска улагања Србије у Српску

Александар Вучић Бањалуку је данас посјетио први пут као предсједник Србије. Током посјете Републици Српској Вучић је уручио донацију вриједну 2,7 милиона евра. Између осталог, за домове здравља широм Српске стигло је 15 санитетских возила.

Вучића су дочекали члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

14.00 – Предсједник Србије Александар Вучић посјетио је у Бањалуци мјесто изградње српско-руског храма и духовно-културног центра, гдје га је дочекао Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем.

Храм су са Вучићем и делегацијом Србије данас посјетили и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

БАЊАЛУКА, 23. ЈУЛА /СРНА/ – Владика Јефрем уручио је предсједнику Србије Александру Вучићу пригодан сувенир са сликом будућег храма и захвалио му за све што чини за сав српски народ.

Обиласком радова на изградњи српско-руског храма предсједник Србије је завршио посјету Бањалуци.

13.20 – У току је обилазак српско-руског храма у изградњи.

13.05 – Ићи ћемо на значајну подршку изградње аутопута од границе Србије до Бијељине од 17 километара , и то кошта око 140 милиона евра, а Србија је спремна да уложи 100 милиона евра у тај пројекат, нагласио је Александар Вучић, предсједник Србије.

13.00 – Поред инфраструктурних пројеката, договорили смо се да у неколико наредних мјесеци говоримо о измјени Закона заштите ћирилице, како у Србији, тако и у Републици Српској. То је природно и наше суверено право, да заштититимо своје писмо, поручио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

12.50 – Србија и Република Српске ће заједно изградити мањи аеродром на подручју источне Херецегоцине, најавила је предсједница Српске Жељка Цвијановић.

12.30 – Очекујемо укључење у директан пренос конференције за новинаре званичника Српске и Србије.

11.35 – У Административном центру Владе Српске у току је састанак делегација Републике Српске и Србије.

Делегацију Српске предводе предсједница Републике Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а делегацију Србије предсједник Александар Вучић.

Састанку присуствују и предсједник парламента Недељко Чубриловић и министри у владама Српске и Србије.

11.30 – Предсједник Србије Александар Вучић данас је у бањалучком насељу Петрићевац посјетио вишенамјенски објекат у којем ће бити вртић, дом здравља и мјесна заједница.

11.26 – Велика захвалност Влади Србије и њеном предсједнику Александру Вучићу, што су финансирали изградњу тронамјенског објекта у вриједности око 800.000 евра, поручио је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Grad Banja Luka

пре 9 ч.

▶️ Gradonačelnik Igor Radojičić danas je, zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obišao gradilište višenamjenskog objekta na Petrićevcu, za koji je Vlada Srbije donirala 800.000 evra.

▶️ Gradonačelnik Radojičić zahvalio je predsjedniku Vučiću na ovoj donaciji, koja će pomoći da mještani ovog naselja dobiju ambulantu porodične medicine, vrtić i novi objekat mjesne zajednice. On je istakao da vrijednost ovog projekta iznosi 2,3 miliona KM, te da se gradnja finansi

Фотографија корисника Grad Banja Luka
Фотографија корисника Grad Banja Luka
Фотографија корисника Grad Banja Luka
Фотографија корисника Grad Banja Luka
11.00 – У току је обилазак вишенамјенског објекта у насељу Петрићевац у Бањалуци, у оквиру кога су вртић, дом здравља и мјесна заједница.

10.45 – Вучић је уручио донацију 15 санитетских возила за домове здравља широм Српске.

Санитетска возила добили су домови здравља у Источном Старом Граду, Фочи, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

10.40 – Поносан сам што сам овдје у Бањалуци. Ово није донација као донација. То је дио наше одговорности, јер Србија мора да брине о Српској, да показује одговорност. И то људи у Српској увјерен сам да знају, каже Александар Вучић, предсједник Србије.

10.28 – Поносан сам што Република Српска и Србија егзистирају као двије државе на овим просторима. Свиђало се то некоме или не, али то тако јесте, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

10.20 – Ова посјета је нешто што весли и радује наше грађане. Посјета предсједника Србије је увијек више од обичне посјете, и тако и ми у институцијама размишљамо, истакла је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

10.00 – У току је посјета УКЦ-у Републике Српске.

09.40 – Предсједника Србије дочекали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

09.35 – Предсједник Србије Александар Вучић слетио је у Бањалуку.

08.55 – Дочек предсједника Србије Александра Вучића можете пратити на РТРС, нашем порталу и Фејсбук страници.

08.30 – За пола сата се очекује долазак предсједника Србије Александра Вучића на аеродром Маховљани.

07.17 – Посјету предсједника Србије Александра Вучића Републици Српској можете пратити на РТРС и нашем порталу.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар