Докле више!? Нови потрес код Петриње магнитуде 4.1

Догодио се још један значајнији потрес. Како јавља Еуромедитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ) био је магнитуде 4,1 ступањ по Рицхтеру. Провотно су објавили како је магнитуда била 3,5 ступњева по Рицхеру, затим 3,7 да би то након неколико минута исправили на 4,1.

Ту магнитуду потврдила је и хрватска сеизмолошка служба. “Данас, 15. сијечња 2021. године у 13 сати и 1 минуту сеизмографи Сеизмолошке службе Републике Хрватске забиљежили су умјерен потрес с епицентром 17 км западно од Петриње. Магнитуда потреса износила је 4.1 према Рицхтеру, а интензитет у епицентру В ступња ЕМС љествице”, јављају, преноси „Телеграм.хр“.

Кратко је трајао
ЕМСЦ наводи да је епицентар био 40 километара југо-југоисточно од Загреба и на дубили од 10 километара. Јављају и како је ово 26 значајнији потрес у посљедња 72 сата.

Људи на апликацији ЛастQуаке јављају да се јако осјетио у Петрињи, Глини и околним селима, али да је трајао кратко. Сви истичу да се чула гласна тутњавина. Тијеком ноћи догодио се и значајнији потрес јачине 3,1 по Рицхтеру.

Још нема података о могућој материјалној штети.

Извор: Banija online

Нема коментара

Напишите коментар