ДРАЖИ ИМ ФАШИСТИ И ЗЛОЧИНЦИ ОД ТЕСЛЕ И ПУПИНА: У Сарајеву остају за Србе увредљиве плоче и називи улица

РУКОВОДСТВО Сарајева на челу са новом градоначелницом Бењамином Карић поручило је да неће бити скинуте плоче са увредљивим натписима за Србе, као и промењена имена улица које носе имена фашиста и ратних злочина у граду на Миљацки.
То је одговор на захтев Љубише Ћосића, градоначелника Источног Сарајева, који је упутио предлог да се скину називи улица који вређају Србе у највећем граду Федерације БиХ. 

Ћосић каже да тродневна „јуначка интернет борба“ наводних сарајевских антифашиста и квазиинтелектуалаца за одбрану табли, које вређају комплетан један народ, као и назива сарајевских улица припадницима фашистичког и сличних покрета, показала је да је од тог некада, у сваком смислу, великог града остало само велико ништа.

Он је додао да, нажалост, то зна и већина његових некадашњих, али и данашњих становника, људи чије су породице генерацијама стварале тај град и стасавале уз њега, али не проговарају да не би били мета оних који себе зову антифашистима, а бране фашисте.

– Више је оних којима су дражи Бусулаџић, Ђозо, разни криминалци и злочинци од Тесле, Пупина и Шантића – истиче Ћосић.

У тишини одлазе, додаје Ћосић, пристојни због оних бахатих и агресивних, због самопроглашених „антифашиста“, наводних „грађана“ и непостојеће „раје“, због посебне врсте мржње која је одавно постала разумљива само политичком Сарајеву.

– Ми нећемо да мрзимо. Мржњу остављамо њима, поштоваоцима Бусулаџића и Ђозе – поручио је Ћосић.

Политичко Сарајево, иако се декларише као антифашистичко, својим делима доказује управо супротно – да је фашизам дубоко укорењен у сваку изјаву, дело и сваки покушај насилног мењања историје града који су највећим делом управо Срби изградили – изјавио је начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић.

Катић је нагласио да се жеља за протеривањем из Сарајева свега што је српско и православно види и у недавним реакцијама.

– Упркос притисцима, никада нећемо престати да се залажемо за истину и правду за српски народ и сваког страдалог – поручио је Катић.

Неће се допустити, како је рекао, да се српски народ карактерише као „злочиначки, нити да сарајевски Срби, долазећи у град у којем су рођени, који су градили, осећају угроженост.

Извор: novosti.rs
Нема коментара

Напишите коментар