Фолклораши заиграли за Милоша

У Боботи је у недељу 5. октобра одржан хуманитарни концерт дечјег фолклора

Након фудбалског турнира који је летос одржан у Боботи и кафанске вечери коју су Пачетинци организовали пре нешто више од месец дана, овога пута ујединила су се локална удружења из Боботе и поново одлучила да учине све како би помоћ за лечење Милоша Видовића била прикупљена. Тако је у недељу 5. новембра у боботском Дому културе одржана смотра дечјег фолклора чији су организатори били КУД Ђоко Патковић, Удружење жена Бобоћанке, Чувари православља и српске културе, као и локални пододбор СКД Просвјета.

– Другу годину организујемо ову манифестацију где окупљамо најмлађе фолклораше, али смо ове године одлучили да то буде хуманитарног карактера. Наш сумештанин Милош је тешко болестан и на овај начин покушавамо да прикупимо средства која су неопходна за његово лечење. Мештани нашег села, као и околних места, одазвали су се и већ су одржане одређене хуманитарне акције и део средстава је прикупљен. Данас смо окупили 13 друштава са подручја Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније који ће се представити публици, али и својим донацијама помоћи у лечењу нашег Милоша – изјавио је председник СКД Просјвета пододбор Бобота Светислав Микеревић.

Милош је рођен 2009. године и ученик је осмог разреда Основне школе у Боботи. Ведрог духа, са осмехом на лицу Милош је присуствовао овој смотри и захвалио се свим људима добре воље који му дају подршку и ветар у леђа у његовој борби. Такође, захвални су и организатори који су објавили како су овом приликом скупили 6.500 евра које ће предати Милошевој породици. Овим путем апелујемо и на све људе добре воље да се придруже овој хуманој акцији, а све додатне информације могу добити код председника СКД Просвјета пододбор Бобота Светислава Микеревића на мејл адресу svetislavmikarevic1966@gmail.com

Пише: Маја Милановић

Преузето са: СРБИ.хр

Нема коментара

Напишите коментар