АКТУЕЛНО:

Фудбалски клуб Негославци првак Друге жупанијске лиге Вуковар

Победом над Радничким из Вуковара, три кола пре краја првенства, Фудбалски клуб Негославци осигурао је прво место на табели Друге жупанијске лиге фудбалског центра Вуковар.

Већ следеће коло првацима ове лиге додељен је победнички пехар, на последњој утакмици пред својом публиком у овој сезони коју су фудбалери Негославаца реализовали у своју корист победом над пачетинском Слогом (5:1).

– Сигурно је да смо задовољни што смо освојили првенство, јер оног тренутка кад смо сазнали да испадамо из Прве жупанијске лиге створиле су се амбиције за повратак већ следеће сезоне. Циљ смо остварили и с тим смо веома задовољни иако нам није било лако јер када у сваку утакмицу улазите као фаворити притисак је велик. Након успаване јесени, пролеће смо одрадили перфектно и заслужено освојили првенство – истакао је председник ФК Негославци Душан Коларић.

Амбиције овог клуба за следећу сезону су да буде равноправан противник екипама у вишем рангу такмичења.

– Циљ нам је пре свега да останемо, односно да будемо у средини табеле и да поновимо ону сезону када смо пре пет година ушли у ту лигу како бисмо били стабилан жупанијски прволигаш. Морам да истакнем да смо задовољни и овом Другом лигом вуковарског центра где је било занимљиво скоро до последњег кола, како у борби за првака, тако и у борби за опстанак. Било је доста подједнаких екипа што лигу чини занимљивом и желим да похвалим пре свега моје момке, али и да честитам нашим пратиоцима Хајдуку из Бапске и Слоги из Борова који су се показали као озбиљан противник. Такође, желим да честитам и нашем данашњем противнику на терену Слоги из Пачетина која је након дуго времена у Другој жупанијској лиги и која је успела да избори опстанак, а својим партијама су то и заслужили као и Бршадину који је имао одлично пролеће након каскања у јесенском делу првенства – нагласио је Коларић.

Уз појачања у врху табеле

По тренутном квалитету појединаца већ у овом тренутку Негославци имају добре претпоставке за успешно такмичење у вишем рангу, а уз неколико појачања нема сумње да ће овај клуб бити респектабилан противник свим екипама у Првој жупанијској лиги Вуковарско-сремској.

– Мислим да смо заслужено освојили првенство и улазимо у Прву жупанијску лигу где сматрам да нам је и место. Добро познајем ту лигу и уз неко појачање сматрам да ћемо бити у врху те лиге. Надам се само да нас у томе неће зауставити повреде које се не могу тако лако избећи – каже капитен екипе Милош Мишић, повратник у тим након дужег изостанка због повреде.

– Захвалио бих се свима који су допринели успеху клуба и сматрам да нам је место у Првој жупанијској лиги, поготово што смо прошле сезоне можда и незаслужено испали. Мени је ово други пут да сам у шампионској екипи и нема ништа боље него када донесеш успех свом селу и свом клубу – напоменуо је играч одбране Негославаца Милан Ракић.

Коло пре краја првенства Негославци су од 23 одигране утакмице остварили укупно 19 победа, а уписали су и по два ремија и пораза. Уз све то били су најефикаснија екипа док су имали и најтврђу одбрану. На овај начин направљена је и разлика од десет бодова у односу на првог пратиоца Хајдука из Бапске.

Срђан Секулић

Срби.хр

 

 

Нема коментара

Напишите коментар