ГО Звездара у сарадњи са Удружењем „Завичај“ обезбиједила је пакете грађевинског материјала

У оквиру програма Бољи живот за интерно расељена лица ГО Звездара у сарадњи са удружењем Завичај обезбиједила је пакете грађевинског материјала.

Овај пројекат се односи на побољшање услова живота и економско оснаживање интерно расељених лица и повратника. Укупно 63 породице ће добити неки вид помоћи. Највећи дио је у грађевинском материјалу, пакети чија је максимална вриједност 3700 евра, 49 на основу пројкета и још 4 којима је Комесаријат за избјеглице пружио подршку. Десеторо је добило помоћ у виду алата у вриједности до 2.000 евра,

Међу овим породицама како су нам рекли из Удружења Завичај има и оних који су наприје били избјеглице из Босне и Хрватске у БиХ избјегле на Косово, а сада се са Косова расељени у Београд.

Уручујући уговоре, председник ГО Звездара Владан Јеремић рекао је да је поносан и срећан јер се овај пројекат, који се реализује од јула 2018, ближи крају, а то значи боље услове живота интерно расељених лица и повратника на Звездари.

Председник Удружења „Завичај “ Ненад Абрамовић рекао je да се Удружење „Завичај“, које је партнерско удружење на пројекту, бави проблемима интерно расељених лица и да покушава да те проблеме рjешава. Добра сарадња и партнерство са ГО Звездара довели су до добијања овог пројекта који се ових дана приводи крају, на задовољство свих учесника.

Међу интерно расељним лицима са Косова који су добили помоћ има и оних који су деведесетих из БиХ и Хрватске своје уточиште нашли на Косову и Метохији, па су опет морали да напусте своје домове.

Драгана Бокун

ФОТО: ГО Звездара

Нема коментара

Напишите коментар